Τρίτη 27 Αυγούστου 2024

Αναβαθμίζει τις ΑΕΝ Καλύμνου & Σύρου η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου

Με σκοπό την αναβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου χρηματοδοτεί την ενίσχυση των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού Καλύμνου και Σύρου, με την προμήθεια σύγχρονου τεχνικού και εκπαιδευτικού εξοπλισμού τους, με το ποσό των 2.978.000,00 €, με πόρους του Περιφερειακού Προγράμματος «Νότιο Αιγαίο» 2021 – 2027.
Ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος υπέγραψε την απόφαση ένταξης της Πράξης «Προμήθεια τεχνικού και εκπαιδευτικού εξοπλισμού για τις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού Καλύμνου και Σύρου» στο πλαίσιο της πρόσκλησης που είχε απευθύνει προς το Υπουργείο Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής για την υποβολή προτάσεων έργων.

Τι προβλέπει η χρηματοδότηση:
Η εν λόγω πράξη περιλαμβάνει την προμήθεια του παρακάτω εξοπλισμού σε κάθε ακαδημία:

Α.Ε.Ν. Πλοιάρχων Σύρου: Εξοπλισμό εργαστηρίων εφαρμογών φυσικής και μετεωρολογίας καθώς και σύστημα διαδραστικών οθονών και εργαστήριο πολυμέσων.

Α.Ε.Ν. Πλοιάρχων Καλύμνου: Προσομοιωτή χειρισμού υγρού φορτίου .

Α.Ε.Ν. Μηχανικών Καλύμνου: Προσομοιωτή μηχανοστασίου καθώς και εργαστήρια ηλεκτρικών εγκαταστάσεων πλοίων, ηλεκτρικών μηχανών, ηλεκτρικών κυκλωμάτων, ηλεκτρονικών, ψηφιακών συστημάτων, συστημάτων αυτόματου ελέγχου, τεχνουργείου, βοηθητικών μηχανημάτων, καυσίμων λιπαντικών, ψύξης – κλιματισμού, πολυμέσων, ηλεκτροσυγκολλητηρίου, φλογοχειριστηρίου, μηχανουργείου, CAD-CΑΜ, εφαρμοστηρίου και σωληνουργείου.

Η συγχρηματοδοτούμενη επιλέξιμη δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 2.978.000,00 €.

Πηγή: in.gr

hellenicmerchantnavy.weebly.com

Κυριακή 25 Αυγούστου 2024

Στολή υπ'αριθμόν 10 (χειμερινή / θερινή υπηρεσίας) πως φέρεται σωστά

Η υπ’ αριθμόν 10 στολή ίσως είναι η πιο ωραία για αρκετούς, αλλά σίγουρα είναι η πιο μάχιμη, καθώς μιλάμε για τα υπηρεσιακά μπλε. Πως φέρονται όμως σωστά;


-Καπέλο τύπου τζόκεϊ
Καπέλο τζόκεϊ μπλε με το εθνόσημο του εμπορικού ναυτικού το οποίο για τον Πλοίαρχο και τον Μηχανικό Α, φέρει και μονή σειρά δάφνες όπως ακριβώς και στο πηλήκιο.
Ελλείψη αυτού μπορεί να φορεθεί και τύπου jungle μπλε.

-Χιτώνιο
Χιτώνιο μπλε υπηρεσιακό όπου πάνω του φέρονται διακριτικά βαθμού στις επωμίδες, πινακίδα με βαθμό και ονοματεπώνυμο και θυρεός ΕΝ στο στήθος. Ενώ κεντητά φέρουν και τυχών άλλες διεμβολές οι δικαιούμενοι.
Στην θερινή, τα μανίκια είναι ανασηκωμένα.

-Εσωτερική επένδυση
Εσωτερική επένδυση χιτωνίου είναι μακό μπλε υπηρεσιακό


 

-Παντελόνι μπλε επιχειρήσεων (κάργκο)

 

-Ζώνη μαύρη ναυτικού τύπου
ζώνη φαρδιά 5εκ

-Αρβύλες
ή και παπούτσια ασφαλείας

-Κάλτσες μαύρες

Περισσότερα σχετικά με τις στολές του εμπορικού μας ναυτικού, θα βρείτε στον Κανονισμό Στολών Εμπορικού Ναυτικού ISBN 978-618-00-3094-5

hellenicmerchantnavy.weebly.com

 




 

Παρασκευή 9 Αυγούστου 2024

Ανακοινώθηκαν οι πίνακες εισακτέων στις ΑΕΝ

 

Ανακοινώθηκαν χτες Πέμπτη 8 Αυγούστου από το ΥΝΑΝΠ οι πίνακες των σπουδαστών που εισάγονται στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού δια το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025.
Στις ΑΕΝ εισάγονται συνολικά 1363 δόκιμα στελέχη εκ τον οποίων 862 Πλοίαρχοι και 501 Μηχανικοί.

Οι επιτυχόντες υποχρεούνται να εγγραφούν στις ΑΕΝ που έχουν επιτύχει εντός δέκα (10) εργάσιμων ημερών από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Ήτοι έως και την Παρασκευή 23 Αυγούστου 2024.
Όσοι δεν εγγραφούν εντός του προαναφερόμενου χρονικού διαστήματος, αποκλείονται της εγγραφής τους και οι τυχόν κενές θέσεις που θα προκύψουν θα καλυφθούν από επιλαχόντες.

Τους πίνακες και περισσότερες πληροορίες, οι δόκιμοι μπορούν να βρουν στους παρακάτω ιστότοπους. www.ynanp.gr και www.hcg.gr

 

hellenicmerchantnavy.weebly.com

Δευτέρα 5 Αυγούστου 2024

Χακί στολή, πως φέρεται σωστά

 

Η υπ’ αριθμόν 8στ στολή, Θερινή Στολή Υπηρεσίας Χακί Χρώματος είναι αγαπημένη αρκετών, κυρίως γιατί δεν «λερώνει» τόσο εύκολα όσο η λευκή, πως φέρεται όμως σωστά;

- Πηλίκιο χακί.
όχι δεν αγοράζεις καινούριο πηλίκιο, απλά αφαιρείς το λευκό κάλυμμα και τοποθετείς στο πηλίκιο το χακί.


 
- Πουκάμισο τροπικό χακί

- Εσωτερική επένδυση πουκαμίσου λευκή

 

- Παντελόνι χακί

 

- Ζώνη ναυτικού τύπου χακί

- Παπούτσια μαύρα σκαρπίνια

- Κάλτσες μαύρες

 

 
- Διακριτικά βαθμού μεταλλικά στο πέτο.

Το πουκάμισο της υπ’ αριθμόν 8στ στολής φέρει μεταλλικά διακριτικά υπό γωνία στο πέτο και όχι επωμίδες όπως γίνεται στα πουκάμισα των υπολοίπων στολών.

 

- Πινακίδα με ονοματεπώνυμο (προαιρετικό)

Είναι διαστάσεων 1x7εκ με καρφίτσα στο πίσω μέρος και τοποθετείτε στην δεξιά μεριά του στήθους άνωθεν της τσέπης

 

- Κονκάρδα με δέρμα θυρεού ΕΝ στο στήθος (προαιρετικό)

 Τοποθετείται στην αριστερή πλευρά του στήθους, στο κουμπί της τσέπης

 

- Διακριτικά σήματα Κυβ.ΠΝ – λοιπά (οι δικαιούμενοι)

Οι διατελέσαντες Κυβερνήτες ΠΝ μπορούν να φέρουν το διακριτικό σήμα κυβερνήτη στην δεξιά πλευρά τους στήθους. (αριστερά το φέρουν κατά την θητεία τους όπου εκτελούν χρέη κυβερνήτη.)
Λοιπές διεμβολές
φέρονται στην αριστερή πλευρά του στήθους.


hellenicmerchantnavy.weebly.com