Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Η ταλαιπωρία των ναυτικών στα μητρώα και οι κομπίνες με τους πράκτορες.

Μεγάλη είναι η ταλαιπωρία των συναδέλφων μας στα ναυτικά μητρώα, καθώς αναγκάζονται να περιμένουν έξω από τη πόρτα από τις 07.00 το πρωί για να μπούνε στο κτήριο τρέχοντας στις 08.30 που ανοίγει η πόρτα και να προλάβουν να εξυπηρετηθούν μόνο οι πρώτοι 25(!) με χαρτί προτεραιότητας που θα παραλάβουν από το κισσέ.
Να πούμε πως μέχρι πριν λίγο καιρό, η προτεραιότητα γινόταν με λίστα των ναυτικών που συντάσσονταν έξω από τα μητρώα, κάτι που δεν κάνουν πλέον δεκτό οι υπάλληλοι εκεί. (σ.σ. η λίστα συνεχίζετε μέχρι και σήμερα στη σχολή σωστικών του Ασπροπύργου, αναγκάζοντας τους ναυτικούς να περιμένουν από τις 06.00 το πρωί). Οι φωνές και οι τσακωμοί είναι καθημερινοί καθώς αρκετοί αγανακτισμένοι πλέων ναυτικοί βλέπουν να φτάνουν μπροστά στο κισσέ στις 08.30 και να μη μπορούν να εξυπηρετηθούν.
Δεν είναι όμως το μόνο πρόβλημα των ναυτικών αυτό, καθώς αρκετοί από αυτούς για να μπορέσουν να ξεμπερδεύουν με τις υποθέσεις που έχουν στα μητρώα, πέφτουν θύματα οικονομικής εκμετάλλευσης από πράκτορες που περιμένουν μέσα και έξω από τα ναυτικά μητρώα οι οποίοι με ένα καλό χρηματικό ποσό θα μπουν από τη «πλάγια» πόρτα των μητρώων και δίνοντας το «χαρτζιλίκι» και στον υπάλληλο θα γίνει η δουλειά του ναυτικού άμεσα.
Όλα αυτά τα προβλήματα είναι κάτι που γινόταν χρόνια τώρα, αλλά τον τελευταίο καιρό σε ακόμα πιο έντονο βαθμό. Που είναι λοιπόν οι αναφορές των ΠΕΠΕΝ, ΠΕΜΕΝ και ΕΕΑΕΝ προς το υπουργείο; Γιατί σιωπούν έτσι εις βάρος των ναυτικών;

2 σχόλια:

  1. Προκειμενου να πας απο τις 6 το πρωι καλυτερα να με εκμεταλευτει ο πρακτορας. Φυσικα, αυτο γιατι υπολειτουργουν εκει στα μητρωα... Αλλα καλυτερα πραγματικα να δωσεις λεφτα και να μη μπλεξεις με γραφειοκρατια!!! Γι αυτους που ειναι απο επαρχεια δε το συζηταμε, οι πρακτορες ειναι οτι καλυτερο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. talaiporia i oxi kai symfwnw mazi sas gia ti grafeiokratia , auta ta pragmata den einai swsta...dexomaste ntabatzilikia diladi epidi glitonoume tin kourasi kai ton ypno mas ?...kai tin ekdidomeni o ntabatzis tis tin paei sta rantebou,auti ksekourasta metakineite......

    ΑπάντησηΔιαγραφή