Παρασκευή 22 Μαΐου 2020

Συμβουλές προς δόκιμους για αίτηση σε ναυτιλιακές


Η ναυτιλία γενικότερα είναι ένας ιδιαίτερος χώρος, όχι μόνο εντός πλοίου αλλά και στα γραφεία των ναυτιλιακών εταιριών.
Για αυτό είναι σημαντικό να προσέξετε κάποια πράγματα προτού πάτε να κάνετε αίτηση για εργασία σε κάποιο γραφείο ώστε να έχετε σίγουρη επιτυχία.
Μπαίνετε για πρώτη φορά στον χώρο αυτό για εργασία, δεν σας γνωρίζει κανείς οπότε αυτό που θα κρίνει κάποιος από μία εταιρία είναι η εμφάνιση σας και η συμπεριφορά σας.

Κουρευτείτε και ξυριστείτε! Ναι εντάξει, έχει καταντήσει μόδα αυτή η αηδία με τα μούσια αλλά πας να ζητήσεις δουλειά δόκιμε. (σ.σ. για να προλάβω κανέναν συνάδελφο στα σχόλια που θα πει ότι κακός λέω στα παιδιά να ξυριστούν, να τον προλάβω και να πω ότι και αυτός δόκιμος ξυρισμένος είχε πάει. Τώρα αν εσύ Καπταν/Μάστρο Γιάννη έχεις δέκα μπάρκα στην ίδια εταιρία και σε γνωρίζουν, πας και με τον αφαλό έξω)

Φορέστε κάτι το φυσιολογικό σε παντελόνι και πουκάμισο. Οι φόρμες είναι για το γυμναστήριο ενώ τα ξεσκισμένα τζιν για τις γκόμενες το βράδυ.
Κοιτάξτε να κρύψετε τυχών τατουάζ σε εμφανή σημεία, ενώ αν έχετε σκουλαρίκια κοιτάξτε τα ξεφορτωθείτε.

Οι κοπέλες πάλι επειδή είναι λίγες και οι εταιρίες που θα πάρουν γυναίκες, το καλύτερο θα ήταν μία εμφάνιση γραφείου με ελαφρύ βάψιμο (ένα υφασμάτινο παντελόνι και κάπως χαμηλά υποδήματα ίσως).
Κάτι παρδαλά νύχια με τρία χρώματα στο κάθε δάχτυλο και σκουλαρίκια ως το λαιμό καλό θα ήταν να τα αφαιρέσετε γιατί αμέσως θα πάει το μάτι του πληρωματά σε αυτά και θα το δει αρνητικά.

Στο γραφείο δεν θέλουν να δουν τη σούπερ γκόμενα με το μίνι αλλά ούτε το αγοροκόριτσο με το άλουστο μαλλί κοτσίδα, τζιν και αθλητικό (σ.σ. ήμουν σε ένα γραφείο μια φορά και ήρθε κοπέλα δόκιμος με μαλλί κοτσίδα, κάτι τεράστια ξύλινα σκουλαρίκια, τζιν, αθλητικό και αφού της είπαν πως δεν έχουν κάτι και έφυγε ο άλλος από τα πληρώματα γελούσε και είπε «σαν αγάμητη λεσβία ήρθε!»).

Λοιπόν, πήγατε στο γραφείο, σας είδαν κάνατε την αίτηση σας και τώρα ήρθε η ώρα να μιλήσουν μαζί σας.
Δείχνετε αποφασισμένοι ότι θέλετε να ταξιδέψετε και σε ότι σας ρωτάνε απαντάτε πάντα με σιγουριά. Τυχών ανησυχίες, αμφιβολίες και άγχη κρύψτε τα.
Αποφύγετε ερωτήσεις του στιλ «στολή θα πάρω;» (όχι δόκιμε, δεν θα πάρεις) ή «τι λεφτά θα παίρνω;» (όταν έρθει η ώρα θα σας πούνε οι ίδιοι για το οικονομικό μην σας ανησυχεί).
Αφού τελειώσει η συνέντευξη, ευχαριστήστε τους και κλείστε με μια δυνατή χειραψία.

Επίσης οι αιτήσεις πάνω, έχουν κενό για φωτογραφία, οπότε αφού ξυριστείτε και βάλετε το πουκάμισο σας, βγάλετε αρκετές για να έχετε να δώσετε σε κάθε εταιρία που θα πάτε.

Σας εύχομαι καλή επιτυχία και μπάρκα σε όλους σας και να ξέρετε πως σε όποια εργασία και να πάτε, πάντα μετράει η πρώτη εμφάνιση, δεν είναι κάτι που το έχει η ναυτιλία μόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου