Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022

Ορκομοσία πρωτοετών σπουδαστών ΑΕΝ Οινουσσών

  

Τη Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2022, ορκίστηκαν οι νέοι σπουδαστές του εκπαιδευτικού έτους 2022-23 στην Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Οινουσσών, παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών & Οινουσσών κ.κ. Μάρκου, o οποίος τέλεσε τον αγιασμό.

Τους καλεσμένους καλωσόρισε εκ μέρους της Σχολής ο Διοικητής της ΑΕΝ Οινουσσών, Πλωτάρχης Λ.Σ. Δημήτριος Κλουμάσης ο οποίος αναφέρθηκε στην επέτειο από τα 100 χρόνια της Μικρασιατικής καταστροφής, ενώ παρότρυνε τους νέους σπουδαστές να ταξιδέψουν στη μνήμη των προγόνων τους που έχασαν πατρίδες, αλλά όχι την ελληνική ψυχή, και να ταξιδέψουν την γαλανόλευκη σημαία στα μήκη και τα πλάτη του κόσμου με σεβασμό πρωτίστως στην ανθρώπινη ζωή.

Στην τελετή επίσης παρευρέθηκαν, ο Βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης, εκπρόσωπος του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κου Νότη Μηταράκη, ο Δήμαρχος Οινουσσών κ. Γεώργιος Δανιήλ, ο Δήμαρχος Χίου κ. Σταμάτης Κάρμαντζης, ο αντιπεριφερειάρχης Χίου κ. Παντελής Βρουλής, αιρετοί των Οινουσσών και της Χίου, εκπρόσωποι Φορέων, το διοικητικό και εκπαιδευτικό προσωπικό της Σχολής, καθώς και οι συγγενείς των σπουδαστών και μέλη της τοπικής κοινότητας αλλά και στελέχη ναυτιλιακών εταιριών.

Τέλος απονεμήθηκαν χρηματικά βραβεία και έπαινοι από Οινουσσιακές και Χιώτικες ναυτιλιακές εταιρίες καθώς επίσης και από την Ναυτιλιακή Λέσχη Χίων, σε πρωτεύσαντες σπουδαστές κάθε έτους.






  hellenicmerchantnavy.weebly.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου