Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

Εξαθλίωση της ΑΕΝ/ΑΣΠ Μηχανικών



Όλοι όσοι έχουν περάσει από τις ακαδημίες εμπορικού ναυτικού γνωρίζουν τα προβλήματα τους που είναι διαφόρων φύσεων και κάποια από αυτά θα λέγαμε πως είναι άλυτα. Ως σπουδαστής της  ΑΕΝ Ασπροπύργου μπορώ να γνωρίζω πως συγκεκριμένα για τη δική μου σχολή (και σε αυτό θα ήθελα να εστιάσω) ένα μεγάλο μερίδιο ευθυνών έρχεται από εμάς, τους ίδιους τους σπουδαστές. Αναφέρομαι φυσικά στην αδιαφορία ορισμένων καθηγητών που ανεχόμαστε, με συνέπεια να μην σημειώνουμε καμία πρόοδο σε βασικά εργαστηριακά μαθήματα. 
Κανείς βέβαια δεν έγινε μηχανικός από τη σχολή μόνο και για αυτό πολλοί δεν δίνουν σημασία σε αυτό όμως είναι πράγματα σημαντικά που μπορούν να συνδυαστούν με θεωρητικές γνώσεις και προσωπικές εμπειρίες έτσι ώστε να φανούν χρήσιμα στο μέλλον στο επάγγελμά μας. Οι κύριοι αυτοί που βρίσκονται στις δημόσιες αυτές θέσεις εκπαίδευσης, κάθε άλλο παρά τις τιμούν. Την επόμενη φορά που θα μας πουν «πηγαίνατε για κάνα καφέ την πρώτη ώρα μέχρι να μαζευτούμε» πρέπει να βρουν μπροστά τους άτομα υπεύθυνα που θα τους πουν ΟΧΙ. Τι να μαζευτούμε; Που να μαζευτούμε; Εννοούν να τελειώσουν τον τρίωρο καφέ τους και την τελευταία ώρα να πούμε πέντε πράγματα για να είμαστε τυπικοί! 
Δεχόμαστε το ότι αργούν οι προσλήψεις  ωρομισθίων, δεχόμαστε ότι είναι και ο καθηγητής άνθρωπος και θα αργήσει και μια μέρα, αλλά μέχρι εκεί. Από εκεί και έπειτα αρχίζει η κοροϊδία. Ας μην τους αφήσουμε λοιπόν να λουφάζουν άλλο και ας απαιτήσουμε τα αυτονόητα. Υπάρχει υλικό στον χώρο των εργαστηριών που μένει ανεκμετάλλευτο λόγο αδιαφορίας. 
Να πούμε πως τα «συνδικαλιστικά όργανα» της σχολής, τα οποία θα τα συναντήσεις μόνο στην ΑΕΝ/ΑΣΠ και πουθενά αλλού, είναι κομματικά αριστερά οδηγούμενα και ασχολούνται μόνο με απεργίες και κάθε άλλο εξωσχολικό θέμα. 
Για να είμαι δίκαιος θα ήθελα να αναγνωρίσω πως υπάρχουν και καθηγητές που ασχολούνται αλά είναι μειοψηφία. Έχω ακούσει από παλαιότερους, επαγγελματίες πλέων, πως υπήρξε μια λαμπρή σχολή. Γιατί λοιπών να μην διεκδικήσουμε μια τέτοια σχολή και για εμάς; Ας δούμε τις ευθύνες μας ο καθένας προσωπικά και ας μην είμαστε παθητικοί θεατές στην εξαθλίωση της ναυτικής εκπαίδευσης.

Ανώνυμος Σπουδαστής ΑΕΝ/ΜΗΧ Ασπροπύργου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου