Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016

Περί στολής ΕΝ



 

Με αφορμή προηγούμενου άρθρου αυτού του blog σχετικά με ένα εστιατόριο που είχε τη φαεινή ιδέα λόγο του ονόματος του να ντύσει το προσωπικό του με στολές υπ αριθμόν 8α (γνωστή ως οκτάρα), πηλίκια του Βασιλικού Ναυτικού και Λιμενικού προσβάλλοντας την έτσι με τον χειρότερο τρόπο, θέλω να αναφερθώ στα δεκάδες σχόλια συναδέλφων στις διάφορες κοινοποιήσεις που έγιναν και είχαν ως αποτέλεσμα το κατέβασμα των συγκεκριμένων φωτογραφιών από τον εν λόγο εστιατόριο.
Καταρχάς θα ήθελα να πω από τη μεριά μου ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συναδέλφους που θίχτηκαν με αυτό άρθρο περί προσβολής στολής ΕΝ και την υπερασπίστηκαν.
Υπήρχαν βέβαια και συνάδελφοι που ήταν πραγματικά αρνητικοί με το όλο θέμα και τάχθηκαν και κατά της στολής.
Το γνωρίζουμε αγαπητοί συνάδελφοι πως η στολή είναι κάτι που δεν φοράει κανένας μας στην καθημερινότητα του, πέραν των συναδέλφων μας που υπηρετούν στην ακτοπλοΐα η οποίοι δυστυχώς όπως έχω δει πολλοί από αυτούς τη «τιμούν» σαν κουρέλι.
Δεν θα πω καλός ή κακός, αλλά δεν είμαστε πλέον στην εποχή του Κωνσταντάρα που θα μπορούσε κάποιος από εμάς να τη φορέσει έξω στο δρόμο με καμάρι.
Προσωπικά ο ίδιος πέρα από το γάμο μου δεν τη φόρεσα ποτέ ξανά, αλλά αυτό δεν θα πει πως δεν θα τη τιμήσω ή δεν θα θιχτώ εάν δω κάποιον συνάδελφο να τη φοράει λάθος ή να γίνει ρεζίλι από λάθος άτομα όπως έγινε στο εστιατόριο.
Υπάρχουν συνάδελφοι που είπαν πως μας καίει μόνο η στολή και δεν κοιτάμε να γίνουμε καλύτεροι ναυτικοί. Φυσικά και δεν θα μας κάνει καλύτερο ναυτικό η στολή, ο καθένας με τις γνώσεις του και τη δουλειά του στο καράβι. Επειδή κανείς μας δεν θα τη φορέσει ποτέ του στο φορτηγό όμως, αυτό δεν θα πει πως πρέπει να την απαξιώσουμε ή να μειώσουμε τους συναδέλφους μας οι οποίοι την υποστηρίζουν.
Η γνώσεις και οι δουλειά στο καράβι δεν έχουν καμία σχέση με τη στολή, σταματήστε λοιπόν μερικοί να τα συνδυάζετε προσπαθώντας να δείξετε πως εσείς είστε οι επαγγελματίες ναυτικοί ενώ οι άλλοι όχι.
Τώρα όσον αναφορά τους συνάδελφους στην ακτοπλοΐα, στο χέρι του καθενός σας είναι για το αν φέρετε τη στολή όπως προβλέπετε και αρμόζει ή αν θέλετε να δείχνετε σαν παλιάτσοι σε επιβάτες, λιμενικές αρχές και άλλους συναδέλφους.

Υποπλοίαρχος ΕΝ
Καραλιάς Γεώργιος


(σ.σ. να ευχαριστήσουμε τον συνάδελφο για το άρθρο του. Όπως έχουμε πει πολλές φορές ως τώρα, μόνο με τα δικά σας άρθρα και τις δικές ειδήσεις αυτό το blog μπορεί να παραμείνει ενεργό)

2 σχόλια:

  1. Σαν Α μηχανικός στην εταιρία CERES την στολή την φορούσαμε στα λιμάνια. Η αντιμετώπιση που είχαμε απο τις αρχές και προπάντων στην Αμερική ήταν πολύ θετική , μας αντιμετώπιζαν με σεβασμό και έκανε την ζωή μας ποιο εύκολη . Ο τύπος των πλοίων ήταν τανκερς και χημικά πλοία .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν πατε καποια φορα προς την αγια Μαρινα Μαραθωνος ,θα δειτε να φορουν μπλουζακι polo με μαυρο σορτσ και πεδιλο με μαυρη καλτσα !!! για τετοιο χαλι μιλαμε !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή