Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

Αναρχοαριστερός Σπουδαστής «Κοκκινίζει» την ΑΕΝ Μακεδονίας



Στις ετήσιες εκλογές του σπουδαστικού συλλόγου της ΑΕΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, οι σπουδαστές της ΑΕΝ κλήθηκαν να εκλέξουν τα 7 νέα μέλη του Δ.Σ. όπου ένας εκ των οποίων ήταν ο αναρχοαριστερός δόκιμος μηχανικός Ρασσιάς Κωνσταντίνος ο οποίος είχε βγει και πρώτος στις εκλογές τους 15μελούς. 

Στις 01 Οκτωβρίου 2017 αναλαμβάνει το καινούργιο Δ.Σ. της Ακαδημίας και μετά από δύο εβδομάδες συνέρχεται η πρώτη συνέλευση σπουδαστών του νέου Δ.Σ. όπου εκεί ο αναρχοαριστερός δόκιμος μηχανικός Ρασσιάς Κωνσταντίνος, μέλος του Δ.Σ. ενημέρωσε τους σπουδαστές για κάτι που ήταν ήδη γνωστό στην Ακαδημία, ότι είχε φτιάξει μια ομάδα κουμουνιστικών(!) συμφερόντων με κάποιους άλλους σπουδαστές με την ονομασία «Επιτροπή Αγώνα», όπου όπως φάνηκε με τον καιρό αυτοί οι κύριοι ενεργούσαν αυτοβούλως μη δίνοντας σημασία στις αποφάσεις και διαταγές του Σπουδαστικού Δ.Σ., Διευθυντών σχολών και της λιμενικής διοίκησης. 

Μάλιστα σε μια προσπάθεια του Δ.Σ. να τονίσουν τα προβλήματα της Ακαδημίας (δωρεάν σίτιση και πάσο δωρεάν μεταφορών) προήλθαν σε αποχή. Ο συγκεκριμένος σπουδαστής άδραξε την ευκαιρία πήρε φωτογραφία με σπουδαστές της ΑΕΝ από την αποχή και με ένα άρθρο όπου αναφέρεται και το όνομα του, το ανέβασε στον ριζοσπάστη δίνοντας στην Ακαδημία ένα χρώμα κόκκινο που δεν της αρμόζει και δεν το ασπάζεται. 

Το αποκορύφωμα μάλιστα ήταν όταν ο συγκεκριμένος σπουδαστής ζήτησε γενική συνέλευση σπουδαστών από τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. και αφού δεν συμφώνησαν μαζί του, πήρε σφραγισμένο αντίγραφο του εσωτερικού κανονισμού της ΑΕΝ από το πρωτοδικείο (προς αποφυγής οποιαδήποτε αντίδρασης από την λιμενική διοίκηση ή τους διευθυντές των σχολών)  και αρχίζοντας να μαζεύει υπογραφές από τους σπουδαστές.

Τελικά η ΑΕΝ Μακεδονίας προέβη σε γενική συνέλευση παρόδια στις 13 Δεκεμβρίου 2017 όπου εκεί έγινε μια έντονη διαμάχη ανάμεσα σε αυτούς που υποστηρίζουν την αριστερή πλευρά και μάλιστα με απαίτηση τους να γίνει κατάληψη στην ΑΕΝ μη λογαριάζοντας τους συναδέλφους τους και τις επιπτώσεις που θα είχε για την ΑΕΝ και σε αυτούς που υποστηρίζουν την λογική. Λίγο πριν την λήξη μάλιστα της Γ.Σ. το αγριεμένο πλήθος ζητούσε την παραίτηση του συγκεκριμένου σπουδαστή από το  Δ.Σ., ο οποίος στέκονταν ατάραχος και γελούσε γιατί είχε καταφέρει να αμαυρώσει την εικόνα της ΑΕΝ Μακεδονίας ή μάλλον συγνώμη, να την κοκκινίσει!

Από τις μαρτυρίες των σπουδαστών προς τη σελίδα, το μόνο που έχουμε να πούμε είναι ότι δεν ταιριάζουν χρώματα μέσα στις ΑΕΝ και το μόνο χρώμα που ταιριάζει είναι αυτό της θάλασσας που δίνει στους ναυτικούς δουλειά.

1 σχόλιο:

  1. Ακριβως το ιδιο πηγε να συμβει πριν μερικα χρονια οταν φοιτουσα εγω σε ΑΕΝ βεβαια η "επανασταση" τους κρατησε 20 λεπτα μεχρι να καταλαβουμε τι γινεται, χλευαστηκαν απο ολους τους σπουδαστες μια και στις ακαδημιες μας δεν χωρα πολιτικο χρωμα ειναι αμιγος επαγγελματικη και παραγωγικη σχολη, πραγμα που πιθανολογω οτι τα νεωτερα παιδια ακομα δεν εχουν καταλαβει που εχουν μπει και ισως η αντιληψη οσον αφορα την πολιτικη ειναι ακομα μειωμενη, θλιβερο γεγονος οτι ενας με την ομαδα του καταφερε να κινησει νηματα υπογειως εις βαρος αλλων. ταπινη μου γνωμη διαγραφη και αποκλεισμος απο ολες τις ΑΕΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή