Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023

Ορκομοσία πρωτοετών σπουδαστών ΑΕΝ Χίου

Την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2023, ορκίστηκαν οι νέοι σπουδαστές του εκπαιδευτικού έτους 2023-24 στην Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Χίου, παρουσία εκπροσώπων του ΥΝΑΝΠ, της τοπικής αυτοδιοίκησης και της στρατιωτικής αρχής του νησιού.

Στο πλαίσιο της τελετής, ο διοικητής της ΑΕΝ Μηχανικών Χίου, αντιπλοίαρχος ΛΣ Ιωάννης Μάργαρης απευθυνόμενους στους νέους σπουδαστές τόνισε: «Έχετε εισέλθει στη μεγάλη ελληνική ναυτιλιακή οικογένεια. Εσείς θα είστε οι αυριανοί πρωταγωνιστές. Το διοικητικό και εκπαιδευτικό προσωπικό θα βρίσκεται συνέχεια κοντά σας», ενώ προσέθεσε πως «Η ΑΕΝ διαθέτει πλέον νέα εργαστήρια, τα οποία χρηματοδοτήθηκαν από ευρωπαϊκά κονδύλια για την περιφερειακή ανάπτυξη, αντανακλώντας το ζήλο για εκσυγχρονισμό του ΥΝΑΝΠ, της διοίκησης της Σχολής, αλλά και των αρμόδιων ευρωπαϊκών και περιφερειακών οργάνων». Ο επί σειρά ετών διοικητής της ΑΕΝ Χίου δεν παρέλειψε να συμβουλεύσει τους φερέλπιδες αξιωματικούς του Εμπορικού Ναυτικού: «Για να γίνετε όμως πρεσβευτές της χώρας και της σημαίας μας, θα πρέπει να μάθετε πρώτα να πειθαρχείτε. Να έχετε πάντα την Ελλάδα στην καρδιά σας».

Ο υπουργός ΥΝΑΝΠ, κ. Χρήστος Στυλιανίδης, χαιρέτισε τους νέους σπουδαστές της ΑΕΝ Χίου δια επιστολής, στην οποία μεταξύ άλλων ανέφερε: «Προσδοκούμε να λάβετε τις γνώσεις που απαιτούνται για ένα επάγγελμα που εξελίσσεται με γρήγορους ρυθμούς. Η θάλασσα να είναι πάντα στο νου και στην καρδιά σας».

Με τη σειρά του, ο διευθυντής σπουδών της ΑΕΝ Χίου κ. Αδαμάντιος Ανδριώτης κατά το χαιρετισμό του ανέφερε: «Η χαρά και η συγκίνηση μου είναι ιδιαίτερα μεγάλη μιας και πριν από 30 χρόνια ήμουν στη θέση σας ως πρωτοετής στη Σχολή. Θα καταλάβετε πόσο ορθή είναι η επιλογή σας οταν αναζητήσετε εργασία στο πρώτο σας εκπαιδευτικό ταξίδι. Στη ναυτιλία, η λέξη ανεργία δεν υπάρχει. Η μελέτη και η συνέπεια θα συμβάλλει στην επίτευξη των στόχων σας».

ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ, ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ
















 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου