Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023

Ορκωμοσία πρωτοετών σπουδαστών ΑΕΝ Οινουσσών

Την Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023, ορκίστηκαν οι πρωτοετείς σπουδαστές της ΑΕΝ Οινουσσών στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο της Χίου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που δεν επέτρεψαν τη μετακίνηση των προσκεκλημένων στις Οινούσσες.

Το παρών στην τελετή έδωσαν ο γενικός γραμματέας του ΥΝΑΝΠ Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, της στρατιωτικής ηγεσίας, της ακαδημαϊκής κοινότητας, καθώς και της εταιρείας Oceanking, η οποία ανέλαβε το έργο αναβάθμισης του εξοπλισμού της ΑΕΝ Οινουσσών. Παράλληλα, στο νησί της Χίου βρέθηκαν εκπρόσωποι ναυτιλιακών εταιρειών, καθώς και φίλοι και συγγενείς των σπουδαστών.




Στο πλαίσιο της τελετής, ο διοικητής της ΑΕΝ Πλοιάρχων Οινουσσών, πλωτάρχης ΛΣ Δημήτριος Κλουμάσης, απευθυνόμενους στους νέους σπουδαστές επεσήμανε: «Εσείς είστε το μέλλον της ναυτιλίας μας. Σας καλωσορίζουμε με χαρά και υπερηφάνεια στη ναυτική μας οικογένεια. Εισαχθήκατε επάξια στην Ακαδημία μας, ένα από τα παραδοσιακά ναυτικά εκπαιδευτήρια της Ελλάδας». Ταυτόχρονα, τους συμβούλευσε: «Οι ευκαιρίες που ανοίγονται από εδώ και πέρα είναι πολλές και πρέπει να τις εκμεταλλευτείτε. Ο δρόμος που θα ακολουθήσετε δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα, θα έχει εμπόδια και δυσκολίες αλλά θα έχει προνόμια, αναγνώριση και καταξίωση. Για να γίνετε σωστοί πλοίαρχοι πρέπει να δείξετε υπευθυνότητα, ωριμότητα και πειθαρχία. Πρέπει να μάθετε να διοικείστε και να διοικείτε. Πρέπει πρώτα οι ίδιοι να πειθαρχείτε. Να είστε πάντα πιστοί στα ιδανικά σας. Μην ξεχνάτε ποτέ πως το επάγγελμα που επιλέξατε είναι τρόπος ζωής».

Ο γενικός γραμματέας ΥΝΑΝΠ, Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, χαιρέτισε τους νέους σπουδαστές της ΑΕΝ Οινουσσών τονίζοντας: «Το ναυτικό επάγγελμα θα σας επιτρέψει να κάνετε βήματα μπροστά. Σας προτρέπω, κατά τα εκπαιδευτικά σας ταξίδια, να συλλέξετε πολύτιμες εμπειρίες και γνώσεις, τις οποίες θα φέρετε αργότερα πίσω, στις οικογένειες σας, αλλά και στα γραφεία, στην ελληνική ναυτιλία και στη χώρα. Εύχομαι από καρδιάς να δημιουργήσετε ένα λαμπρό μέλλον, μια λαμπρή καριέρα και μια λαμπρή ζωή, η οποία βρίσκεται όλη μπροστά σας».


Να σημειωθεί πως στους αριστούχους σπουδαστές του περασμένου ακαδημαϊκού έτους απονεμήθηκαν χρηματικά βραβεία και έπαινοι από εκπροσώπους ναυτιλιακών εταιρειών και εταιρειών της ευρύτερης ναυτιλιακής βιομηχανίας, μεταξύ των οποίων η Gaslog Ltd., η Minerva Marine Inc., η S. Livanos Hellas S.A., η Tsakos Shipping & Trading S.A., η Dorian LPG, το Cosmos Nautical Center, η Ναυτιλιακή Λέσχη Χίων, κ.α. Επιπλέον η Harbor Shipping προσέφερε χρηματική ενίσχυση σε σπουδαστές που προέρχονται από οικονομικά αδύναμες οικογένειες.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο διοικητής της ΑΕΝ Οινουσσών παρουσίασε, μέσα από φωτογραφίες, του τρεις νέους πλήρως εξελιγμένους Προσομοιωτές, ναυτιλίας «ECDIS/Radar ARPA», επικοινωνιών «GMDSS» και «Χειρισμού Υγρού Φορτίου» που εγκαταστάθηκαν προσφάτως στην Ακαδημία και βρίσκονται ήδη στη διάθεση των σπουδαστών.



 hellenicmerchantnavy.weebly.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου