Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023

τραγελαφικό το «ναυάγιο» του mega

Μόνο τραγελαφικό μπορεί να αποκαλέσει κανείς την νέα σειρά του mega «ναυάγιο» η οποία προκαλεί σύγχυση έτσι όπως έχουν ανακατέψει τις στολές και τους βαθμούς.

Η σειρά έχει να κάνει με το πραγματικό ναυάγιο του ΕΓ-ΟΓ ΗΡΑΚΛΕΙΟΝ το οποίο συνέβη στις 8 Δεκεμβρίου 1966 στην βραχονησίδα Φαλκονέρα με αποτέλεσμα να χαθούν 224 άνθρωποι.

Ποια είναι όμως τα τρανταχτά λάθη της σειράς που μας έκαναν να αναφωνήσουμε ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ!

Ο ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ

Ο «καπετάνιος» του ΕΓ-ΟΓ ΦΟΙΝΙΞ όπως έχουν ονομάσει και το ΦΓ HELLAS LIBERTY στο οποίο έχουν γίνει τα γυρίσματα, είναι ένας Πλωτάρχης ΠΝ με αποκριάτικο πηλίκιο ΕΝ! Ο οποίος πάντα κάνει τιμόνι. (λογικά τον ναύτη τον έχει πιάσει κόψιμο). 


ο καπετάν-πλωτάρχης

 


ο καπετάν-πλωτάρχης ως ναύτης πηδαλιούχος

Ο ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

Ενώ πάντα δίπλα στον «Καπετάνιο» – Πλωτάρχη ΠΝ είναι ο μηχανικός του πλοίου (Θάνος Λέκκας) (μη ρωτάτε, δεν έχει βαθμό, απλά τον αποκαλούν μηχανικέ) ο οποίος φέρει διακριτικά Πλοιάρχου ΕΝ και τσαλακωμένο πηλίκιο ΠΝ.


ο μηχανικός του πλοίου

 Ο ΝΕΟΣ ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ

Η σειρά γίνεται ακόμα καλύτερη, όταν ο καινούριος «καπετάνιος» ο οποίος θα αντικαταστήσει τον Πλωτάρχη ΠΝ του ΦΟΙΝΙΞ, είναι ένας Ανθυποπλοίαρχος ΠΝ!
Από ότι φαίνεται για τους σεναριογράφους, το 1966 δεν έφταναν οι πλοίαρχοι του εμπορικού και έτσι έβαζαν όποιον έβρισκαν του πολεμικού στα πλοία της γραμμής.



ο καπετάν-πλωτάρχης ΠΝ με τον καπετάν-ανθυπολοίαρχο ΠΝ

Ο ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ

Και αν σας έμεινε στομάχι από τα γέλια, ο υψηλόβαθμος αξιωματικός του λιμενικού (Γιάννης Στόνκογλου) είναι ένας Υποπλοίαρχος ΕΝ.


ο υψηλόβαθμος αξιωματικός του λιμενικού
Ο ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΑΣ

Ενώ το κερασάκι σε όλες αυτές τις αρλούμπες, είναι ο ρόλος του χωροφύλακα (Μιχαήλ Ταμπακάκης) ο οποίος θέλει να μετατεθεί στο λιμενικό! Τι ποιο απλό και καθημερινό από το να αλλάζεις σώμα ασφαλείας έτσι απλά.


ο χωροφύλακας που θέλει να γίνει λιμενικός

Το μόνο που δεν θα σχολιάσουμε αρνητικά είναι το πλήρωμα του ΕΓ-ΟΓ ΦΟΙΝΙΞ το οποίο το εμφανίζει με στολή ναύτη και αυτό γιατί ιστορικά αν και δεν έχουμε βρει ακόμα κάποια φωτογραφία, η στολή του ναύτη του ΕΝ είναι όμοια με του ΠΝ με τη μόνη διαφορά πως στον πηλίσκο έφερε κορδέλα «ΕΜΠΟΡΙΚΟΝ ΝΑΥΤΙΚΟΝ» και στο χιτώνιο της στολής με χρυσά γράμματα το όνομα του πλοίου.


το πλήρωμα του ΕΓ-ΟΓ ΦΟΙΝΙΞ

 σ.σ. πρέπει κάποια στιγμή όλοι αυτοί της τηλεόρασης να σοβαρευτούν και να πάψουν νε ξεφτιλίζουν την όποια στολή αυτή είναι.

hellenicmerchantnavy.weebly.com
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου