Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

Περί προλήψεων ωρομίσθιων καθηγητών στο ΚΕΣΕΝ

Αγαπητά μου «κακοποιά στοιχεία», κατόπιν αιτήματος σας, σας παραθέσω τα στοιχεία με τα φετινά δρώμενα, αναφορικά με τις προλήψεις ωρομίσθιων καθηγητών στο ΚΕΣΕΝ:

21.06.2016 ανακοινώθηκε η προκήρυξη για 14 ωρομίσθιους καθηγητές στο ΚΕΣΕΝ Πλοιάρχων, ενώ νωρίτερα είχε ανακοινωθεί η τριμελής επιτροπή αξιολόγησης των υποψηφιοτήτων και υπήρξε θύελλα αντιδράσεων καθώς στην επιτροπή ήταν και ο Διευθυντής του ΚΕΣΕΝ Πλοιάρχων παρά το γεγονός ότι αφενός μεν υποψήφιος -όπως κάθε χρονιά- θα ήταν ο αδερφός του, αφετέρου ο ίδιος κατέθετε σε Ε.Δ.Ε, η οποία είχε διαταχθεί από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Το αποτέλεσμα της επιτροπής αξιολόγησης (που μέχρι σήμερα διίστανται οι απόψεις σχετικά με την τελική σύνθεση της) ήταν να απορριφθούν 16, από τις συνολικά 29 αιτήσεις που κατατέθηκαν, για λόγους όχι προσόντων αλλά υποτιθέμενων ασαφειών και ελλείψεων. Αποδεδειγμένα με επίσημα έγγραφα του υπουργείου όλες οι ακυρώσεις ήταν παράτυπες και εγώ θα πρόσθετα ότι σε κάποιες περιπτώσεις είχαν και οσμή παρανομίας.

Ακούω συνέχεια για ποιοτικότερη ναυτική εκπαίδευση, για ναυτοδασκάλους με προσόντα που πρέπει να υπάρχουν στις σχολές και φέτος (όπως και πέρυσι δηλαδή) απορρίφθηκαν δύο από τους καλύτερους κατά γενική ομολογία καθηγητές, ο κ. Μιγαδάκης και ο κ. Μανωλάκος: Πλοίαρχοι Α, με μεγάλη εμπειρία στη θάλασσα και στην εκπαίδευση και με πιστοποιημένη εκπαιδευτική επάρκεια (έχουν δώσει εξετάσεις και έχουν κριθεί ικανοί να διδάσκουν) και οι δύο. Είχαν λοιπόν όλα τα προσόντα σύμφωνα με την προκήρυξη, αλλά και σύμφωνα με τις απαιτήσεις όλων σας.

ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΝΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΠΡΟΗΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΕΧΟΝΤΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΑΡΚΕΙΑ

Παρουσιάζει ενδιαφέρον να ερευνηθεί ποιοι Πλοίαρχοι προτιμήθηκαν έναντι αυτών (τα στοιχεία υπάρχουν από τα αναρτημένα δημοσίως αποτελέσματα).

Οι υπόλοιπες ειδικότητες, άργησαν πολύ, με αποκορύφωμα τους τεχνικούς και τους ιατρούς, γιατί είχαν ακυρώσει το σύνολο των υποψηφίων και μάλιστα για σκανδαλωδώς ανυπόστατους λόγους.

Οι προσλήψεις του γιατρού των τεχνικών και του ναυπηγού πραγματοποιήθηκαν τελικά 26.10.2016, δηλαδή δύο μήνες περίπου από την έναρξη της εκπαιδευτικής χρονιάς.

Αυτό όμως που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για εσάς είναι η μη πραγματοποίηση εμβόλιμων εξετάσεων για την ανανέωση του διπλώματος. Έχουν προταθεί και γραπτώς και προφορικώς αμέτρητες λύσεις, όμως συσσωρεύονται 150 άτομα σε μία αίθουσα την ίδια στιγμή, γνωρίζοντας ότι τα αποτελέσματα δεν μπορούν να δοθούν τμηματικά, αλλά θα πρέπει να εξεταστούν όλα και να παραδοθούν ταυτόχρονα. Γεγονός που σημαίνει μεγάλη καθυστέρηση και ταλαιπωρία για τους Πλοιάρχους.

Από 03.11.16 που άρχισα να κάνω μαθήματα φέτος στο ΚΕΣΕΝ και δεδομένου ότι έχουν ήδη πραγματοποιηθεί 2 εμβόλιμα σχολεία και 3 τα οποία ήταν κανονικά (ανεξάρτητα αν δε φαίνονται στο πρόγραμμα, ούτε στον πίνακα ανακοινώσεων της σχολής, μπορούν να το επιβεβαιώσουν περίπου 180 άτομα που έχουν συνολικά παρακολουθήσει ως σήμερα), θα μπορούσαν να είχαν έρθει σε εμβόλιμες ημερομηνίες (όπως έγινε και πέρυσι) οι Πλοίαρχοι οι οποίοι θέλουν ανανέωση του πιστοποιητικού και να λειτουργούσαν όλα όπως αρμόζει στο επάγγελμά σας: με αξιοπρέπεια. Την Κυριακή θα ήταν στη γραμματεία της σχολής, διορθωμένα όλα τα γραπτά και από Δευτέρα θα άρχιζε η διαδικασία έκδοσης των πιστοποιητικών.

Όμως για λόγους που ενδεχομένως να μπορώ να φανταστώ, αλλά που δεν θα ήθελα να συμβαίνουν, ταλαιπωρούνται οι Πλοίαρχοι καθώς περιμένουν για μήνες ολόκληρους, να δώσουν εξετάσεις και να πάρουν τα αποτελέσματα, ενώ ταυτόχρονα δημιουργούνται τεχνηέντως λανθασμένες εντυπώσεις.

Ελπίζω να σας βοήθησα να δείτε την αλήθεια και να είναι αφορμή για να βελτιωθούν οι καταστάσεις στο ΚΕΣΕΝ.

Κλείνοντας να σας ενημερώσω ότι περιμένουμε το διορισμό ως μόνιμων (ΙΔΑΧ) του κύριου Αμαριώτη Στέφανου (Πλοιάρχου Α) στο ΚΕΣΕΝ Πλοιάρχων και του κυρίου Κωνσταντάρα (Μηχανικού Α) στο ΚΕΣΕΝ Μηχανικών. Έχει καθυστερήσει η πρόσληψη λόγω ενστάσεων (οι πληροφορίες λένε ανούσιων ενστάσεων). Ευχόμαστε όμως να πραγματοποιηθεί το συντομότερο δυνατό, γιατί η σοβαρότητα τους και η διάθεση τους θα βοηθήσει στην επίλυση πολλών προβλημάτων.

Επίσης με την καινούργια χρονιά αν και εφόσον το επιθυμείτε και αν και εφόσον έχει ολοκληρωθεί, θα σας έχω νεότερα για δικάστική υπόθεση η οποία είναι σε εξέλιξη και αφορά σε παράβαση καθήκοντος κατ εξακολούθηση, καθηγητή του ΚΕΣΕΝ Πλοιάρχων, που πιθανότατα να μπορέσει να μας εξηγήσει τα φαινομενικά ανεξήγητα.

Καλή συνέχεια στο έργο σας,
Ιατρός Μπακαλάκου Κωνσταντίνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου