Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

Λαμπρές εκδηλώσεις προς τιμήν του Άγιου Νικολάου από τις ΑΕΝ μας


Λαμπρές εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου Νικολάου έγιναν χτες από πολλές ΑΕΝ μας.

ΑΕΝ Ασπροπύργου
Άγημα 120 ατόμων παρατάχτηκε έξω από την εκκλησία του Αγίου Νικολάου στον Πειραιά μεταφέροντας και την εικόνα του Αγίου.

 


ΑΕΝ Οινουσσών
Με την τελετή υποδοχής των νέων σπουδαστών στη σχολή έγινε περιφορά της εικόνας του Αγίου ενώ για δεύτερη χρονιά φέτος ανοίχτηκε η 25 μέτρων ελληνική σημαία από τους σπουδαστές της σχολής.
Ενώ η σημαία με το σταυρό που φαίνεται στις φωτογραφίες και κοσμεί τη σχολή είναι από τη Σμύρνη. (σ.σ. θα παρακαλούσαμε όποιος γνωρίζει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ιστορία της σημαίας να μας το πει για να γίνει άρθρο).

 
 
 
 
 
 
 
 

ΑΕΝ Σύρου
Περίλαμπρος εορτασμός στη Σύρο, καθώς ο Άγιος Νικόλαος είναι πολιούχος του νησιού. Με τους σπουδαστές της ΑΕΝ να λαμβάνουν μέρος λιτανεία της αγίας Εικόνας και του τιμίου αποτμήματος των ιερών λειψάνων του Αγίου Νικολάου, κατά τη διάρκεια της οποίας αναπέμφθηκαν δεήσεις, στην Πλατεία Μιαούλη υπέρ των Ναυτιλλομένων και των στις ναυπηγικές εγκαταστάσεις και στη θάλασσα εργαζομένων και στην Πλατεία Κανάρη, υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των πνιγέντων στη θάλασσα.
Έγινε επίσης ρίψη στεφάνων στη μνήμη των πνιγέντων ναυτικών.

 
 
 
 


ΑΕΝ Ηπείρου
Άγημα σπουδαστών έλαβε μέρος στις εκκλησίες του Αγίου Νικολάου στην Λευκάδα και την Πρέβεζα, ενώ τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου θα γίνει και η υποδοχή των νέων σπουδαστών στη σχολή.



Τι περισσότερο μπορεί να πει κανείς από ένα μεγάλο μπράβο και συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και αυριανούς συναδέλφους μας που ύψωσαν την Ελληνική σημαία και άξια φόρεσαν χτες ανήμερα του Αγίου Νικολάου τη στολή του εμπορικού μας ναυτικού.
Σας ευχαριστούμε για τις αξίες που δείχνεται και σας ευχόμαστε λοιπόν με την ίδια σοβαρότητα και σεβασμό που φέρατε χτες τη στολή, να φέρετε και πάντα στις ζωές σας.
Καλές θάλασσες και Άγιος Νικόλας πάντα στη πλώρη σας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου