Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023

ΑΕΝ Σύρου: Άγημα σχολής για τον εορτασμό του Αγίου Νικολάου

 

Μεγαλοπρεπέστατος ήταν για μία ακόμη χρονιά ο εορτασμός του Αγίου Νικολάου, πολιούχου της Σύρου, ο οποίος ξεκίνησε από την παραμονή της γιορτής, Τρίτη 5 Δεκεμβρίου, για να κορυφωθεί την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου, ημέρα τιμής για όλους τους ναυτικούς της χώρας.
Το πρωί   ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’, με τη λειτουργική συμμετοχή Εφημερίων της Σύρου τελέστηκε η θεία λειτουργία, στον εορτάζοντα ναό στην Ερμούπολη.
Πριν το τέλος της θείας λειτουργίας, τιμήθηκε με το μετάλλιο της Ιεράς Μητρόπολης Σύρου, ο Πλοίαρχος Εμπορικού Ναυτικού και Ύπαρχους του πλοίου Blue Star Paros, Σταύρος Βουδούρης, για την αυτοθυσιαστική προθυμία που είχε το περασμένο καλοκαίρι, πέφτοντας από το πλοίο στη θάλασσα στο λιμάνι της Τήνου, προκειμένου να σώσει τη ζωή ηλικιωμένης γυναίκας, κάτω από εξαιρετικά δύσκολες καιρικές συνθήκες.
Αμέσως μετά την τελετή, ακολούθησε η πάνδημη λιτάνευση της ιεράς εικόνας και των λειψάνων του Αγίου Νικολάου στους κεντρικούς δρόμους της Ερμούπολης, με επικεφαλής την Φιλαρμονική του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης και αγήματα της ΑΕΝ Σύρου και του Πολεμικού Ναυτικού.
Στην Πλατεία Μιαούλη αναπέμφθη δέηση από τον Μητροπολίτη Σύρου υπέρ των ναυτιλλομένων και στη συνέχεια, στην Πλατεία Κανάρη, έγινε η ρίψη στεφάνων στη θάλασσα στη μνήμη των πνιγέντων ναυτικών από τον Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο, τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης, αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση και τον πρόεδρο των απόμαχων ναυτικών. Παράλληλα με την τελετή, πλοία του Πολεμικού Ναυτικού, αλιευτικά σκάφη και λοιπά ιδιωτικά πλωτά, σκάφη του  Λιμενικού Σώματος και του Ναυτικού Ομίλου Σύρου, απέδωσαν τιμές.
Πέραν του κ. Βρούτση, τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους, ο Καθολικός Επίσκοπος Σύρου κ. Πέτρος Στεφάνου, οι βουλευτές Κυκλάδων, Φίλιππος Φόρτωμας και Μάρκος Καφούρος, ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Λεονταρίτης, ο απερχόμενος δήμαρχος, Νίκος Λειβαδάρας, ο εκλεγμένος δήμαρχος, Αλέξης Αθανασίου, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, των στρατιωτικών αρχών, των σωμάτων ασφαλείας, των δικαστικών αρχών, τοπικών φορέων και συλλογικών οργάνων και πολύς κόσμος, με σύμμαχο και τις καλές καιρικές συνθήκες.

hellenicmerchantnavy.weebly.com











 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου