Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Έφτασαν οι θυρεοί ΕΝ!

Μόλις παραλάβαμε και σας παρουσιάζουμε τους θυρεούς ΕΝ σε pvc υλικό.
Όσοι συνάδελφοι έχουν κάνει ήδη κράτηση, θα ξεκινήσει η αποστολή τους άμεσα, ενώ όσοι επιθυμούν την απόκτηση ενός θυρεού, μπορούν να στείλουν μήνυμα τη σελίδα ή στο email μας seafarers.and.jacklas@pathfinder.gr για αποστολή με αντικαταβολή μέσω ταχυδρομείου. (5€ το τεμάχιο συν έξοδα αποστολής)

 
 

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

29.01 έρχονται τα σήματα θυρεοί ΕΝ

29.01.2016Αναμένουμε την παραλαβή των θυρεών ΕΝ σε pvc υλικό.
Παρακαλούνται όσοι συνάδελφοι έχουν ζητήσει την αποστολή τους σήματος, να στείλουν μήνυμα στη σελίδα ή στο e-mail seafarers.and.jacklas@pathfinder.gr. με τα στοιχεία τους για άμεση αποστολή με αντικαταβολή.

Κόστος 5€ το τεμάχιο συν έξοδα αποστολής με αντικαταβολή μέσω ταχυδρομείου.

Η ανέλκυση του Φ/Γ Baltic Ace από τον βυθό (video)


Στην ανέλκυση του φορτηγού πλοίου Baltic Ace προχώρησε η Ολλανδία με επικεφαλής την εταιρεία SMIT.
Το πλοίο είχε βυθιστεί στην είσοδο του λιμανιού του Ρόττερνταμ μετά από σύγκρουση με πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων. Το πλοίο ήταν φορτωμένο με περισσότερα από 1400 οχήματα.
Η διαδικασία της όλης επιχείρησης ήταν αρκετά δύσκολη και για την πραγματοποίηση της χρειάστηκε να κοπεί το πλοίο σε έξι κομμάτια!

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

60% αποτυχία η ευστάθεια στο ΚΕΣΕΝ

Το 60% έφτασε η αποτυχία των σπουδαστών στο μάθημα της ευστάθειας με τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα από το ΚΕΣΕΝ.
Για άλλη μια φορά κατάφεραν και άφησαν αρκετούς συναδέλφους μας χωρίς δουλειά καθώς από τους παλαιούς μόνο που έδιναν το μάθημα για πολλοστή φορά, κατάφερε και πέρασε μόνο ένας!

Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Πέθανε εν πλω μέλος του πληρώματος του Ε/Γ ΑΡΤΕΜΙΣ

Το τελευταίο του ταξίδι έκανε ένας δόκιμος μηχανικός του πλοίου ΑΡΤΕΜΙΣ από το Βόλο, καθώς έφυγε πρόωρα από την ζωή και ενώ το πλοίο ήταν Εν πλω λίγα λεπτά πριν φτάσει στο λιμάνι της Φολεγάνδρου.
Ο θάνατος οφείλεται σε παθολογικά αίτια, ενώ παρ’ όλες τις προσπάθειες ανάνηψης που έγιναν, ο άτυχος 45χρονος δυστυχώς δεν επανήλθε.
Η σορός του άτυχου ναυτικού θα μεταφερθεί στη Νάξο, από όπου και θα οδηγηθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία στο Πειραιά, προκειμένου να διενεργηθεί νεκροψία και νεκροτομή.
ο πρόωρος χαμός του ναυτικού έχει συγκλονίσει την ναυτική οικογένεια και κυρίως τους συναδέλφους στο πλοίο.

Πηγή: cyclades24.gr

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Νέα 48ωρη απεργία στο ΝΑΤ για το ασφαλιστικό

Νέα 48ωρη απεργία αποφάσισαν οι εργαζόμενοι του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου, αντιδρώντας στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.
Έτσι, αύριο Παρασκευή 15/01 και τη Δευτέρα 18/01, οι υπηρεσίες του ασφαλιστικού οργανισμού των ναυτικών δεν πρόκειται να λειτουργήσουν, ενώ οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν νέα γενική συνέλευση τη Δευτέρα, προκειμένου να αποφασίσουν την περαιτέρω στάση τους.
Πάντως από την απεργία των εργαζομένων του ΝΑΤ δεν έχουν προκληθεί προβλήματα στην έκδοση πιστοποιητικών ελευθεροπλοΐας για τα πλοία της ακτοπλοΐας.
Το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού εξουσιοδότησε στην τελευταία συνεδρίασή του τον πρόεδρο του ΝΑΤ να μπορεί μετά από έλεγχο και αν δεν υπάρχουν οφειλές εισφορών για κάποιο πλοίο της ακτοπλοΐας, να εκδίδει πιστοποιητικό ελευθεροπλοΐας.
Οι εργαζόμενοι του ΝΑΤ σε σημερινή ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι είναι ήδη στην 6η ημέρα απεργίας και δεν πρόκειται να υποχωρήσουν αν δεν λυθεί το ζήτημα της αυτοτέλειας και της αυτονομίας του Ταμείου.
Προσθέτουν πως «η ιδεοληψία ότι το Ταμείο πρέπει να ενταχθεί στον ενιαίο φορέα φαίνεται να απευθύνεται μόνο σε υποτελείς, αφού σε άλλες χώρες της ΕΕ έχουν ιδιαίτερο ταμείο για τους ναυτικούς και όταν μάλιστα δεν έχουν ναυτιλία ανάλογα με την ελληνική».
Οι εργαζόμενοι του ΝΑΤ που συμμετέχουν στο κάλεσμα της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας για συντονισμό κοινής δράσης, ζητούν από τα 14 ναυτεργατικά σωματεία και τις ενώσεις των συνταξιούχων ναυτικών, να ξεκινήσουν ενημέρωση των αρχηγών των κομμάτων, του πρωθυπουργού και να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις με πορείες και καταλήψεις.
«Πρέπει να ενημερώσουμε την κοινωνία ότι δεν αγωνιζόμαστε να διατηρήσουμε τις θέσεις μας, αλλά να αποτρέψουμε την πλήρη διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος και της ναυτιλίας», τονίζουν στην ανακοίνωσή τους.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

Έρχονται τα σήματα ΕΝ σε pvc υλικό!

Σχεδόν έτοιμα είναι τα σήματα θυρεοί σε pvc υλικό όπου έχουμε ζητήσει. Μια μικρή διόρθωση στο καλούπι και αναμένουμε την αποστολή της παραγγελίας!

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

Τον ίδιο βαθμό δυσκολίας για άλλη μια φορά τα θέματα της ευστάθειας στο ΚΕΣΕΝ


Τον ίδιο βαθμό δυσκολίας είχαν τα θέματα της ευστάθειας ανήμερα του Αϊ Γιαννιού στο ΚΕΣΕΝ.
Αυτή τη φορά η Κα. Σιμώνη έκλεψε μονάδες και από τον Κε.Αμαριώτη, καθώς η πρώτη είχε 55 μονάδες και ο δεύτερος 45!
Η μόνη διαφορά στα θέματα της Κα.Σιμώνης (της οποίας ήταν και η ονομαστική της εορτή), ήτανε στην πρώτη άσκηση των 29 μονάδων(!) είχε 5 ερωτήματα αντί για 7 και στην δεύτερη άσκηση με τα κοντέινερ δεν ανέφερε τις γελοιότητες των προηγούμενων φορών με τα βόρεια κρέατα κρεμασμένα σε τσιγκέλια.


Επίσης να πούμε πως οι 3 ώρες για την διεξαγωγή των εξετάσεων δεν είναι αρκετές για την επίλυση τόσο δύσκολων θεμάτων.
Ελπίζουμε μόνο στην πιο επιεική εξέταση των γραπτών από τους εξεταστές καθηγητές και να σας πούμε πως μόλις έχουμε τα θέματα των εξετάσεων στα χέρια μας θα τα αναρτήσουμε!

Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2016

Αποτελέσματα του γκάλοπ εάν θεωρείτε το επάγγελμα του ναυτικού ένστολο



Στην ερώτηση – γκάλοπ του συλλόγου μας, που διεξάχθηκε από 25 Οκτωβρίου έως 31 Δεκεμβρίου 2015 εάν θεωρείτε το επάγγελμα του ναυτικού ένστολο ή όχι, τα αποτελέσματα ήτανε: 
108 ΝΑΙ
122 ΟΧΙ

Αρκετοί και πολύ ωραίοι ήταν οι σχολιασμοί όλων των συναδέλφων πάντως.