Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023

Ορκωμοσία πρωτοετών σπουδαστών ΑΕΝ Οινουσσών

Την Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023, ορκίστηκαν οι πρωτοετείς σπουδαστές της ΑΕΝ Οινουσσών στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο της Χίου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που δεν επέτρεψαν τη μετακίνηση των προσκεκλημένων στις Οινούσσες.

Το παρών στην τελετή έδωσαν ο γενικός γραμματέας του ΥΝΑΝΠ Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, της στρατιωτικής ηγεσίας, της ακαδημαϊκής κοινότητας, καθώς και της εταιρείας Oceanking, η οποία ανέλαβε το έργο αναβάθμισης του εξοπλισμού της ΑΕΝ Οινουσσών. Παράλληλα, στο νησί της Χίου βρέθηκαν εκπρόσωποι ναυτιλιακών εταιρειών, καθώς και φίλοι και συγγενείς των σπουδαστών.




Στο πλαίσιο της τελετής, ο διοικητής της ΑΕΝ Πλοιάρχων Οινουσσών, πλωτάρχης ΛΣ Δημήτριος Κλουμάσης, απευθυνόμενους στους νέους σπουδαστές επεσήμανε: «Εσείς είστε το μέλλον της ναυτιλίας μας. Σας καλωσορίζουμε με χαρά και υπερηφάνεια στη ναυτική μας οικογένεια. Εισαχθήκατε επάξια στην Ακαδημία μας, ένα από τα παραδοσιακά ναυτικά εκπαιδευτήρια της Ελλάδας». Ταυτόχρονα, τους συμβούλευσε: «Οι ευκαιρίες που ανοίγονται από εδώ και πέρα είναι πολλές και πρέπει να τις εκμεταλλευτείτε. Ο δρόμος που θα ακολουθήσετε δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα, θα έχει εμπόδια και δυσκολίες αλλά θα έχει προνόμια, αναγνώριση και καταξίωση. Για να γίνετε σωστοί πλοίαρχοι πρέπει να δείξετε υπευθυνότητα, ωριμότητα και πειθαρχία. Πρέπει να μάθετε να διοικείστε και να διοικείτε. Πρέπει πρώτα οι ίδιοι να πειθαρχείτε. Να είστε πάντα πιστοί στα ιδανικά σας. Μην ξεχνάτε ποτέ πως το επάγγελμα που επιλέξατε είναι τρόπος ζωής».

Ο γενικός γραμματέας ΥΝΑΝΠ, Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, χαιρέτισε τους νέους σπουδαστές της ΑΕΝ Οινουσσών τονίζοντας: «Το ναυτικό επάγγελμα θα σας επιτρέψει να κάνετε βήματα μπροστά. Σας προτρέπω, κατά τα εκπαιδευτικά σας ταξίδια, να συλλέξετε πολύτιμες εμπειρίες και γνώσεις, τις οποίες θα φέρετε αργότερα πίσω, στις οικογένειες σας, αλλά και στα γραφεία, στην ελληνική ναυτιλία και στη χώρα. Εύχομαι από καρδιάς να δημιουργήσετε ένα λαμπρό μέλλον, μια λαμπρή καριέρα και μια λαμπρή ζωή, η οποία βρίσκεται όλη μπροστά σας».


Να σημειωθεί πως στους αριστούχους σπουδαστές του περασμένου ακαδημαϊκού έτους απονεμήθηκαν χρηματικά βραβεία και έπαινοι από εκπροσώπους ναυτιλιακών εταιρειών και εταιρειών της ευρύτερης ναυτιλιακής βιομηχανίας, μεταξύ των οποίων η Gaslog Ltd., η Minerva Marine Inc., η S. Livanos Hellas S.A., η Tsakos Shipping & Trading S.A., η Dorian LPG, το Cosmos Nautical Center, η Ναυτιλιακή Λέσχη Χίων, κ.α. Επιπλέον η Harbor Shipping προσέφερε χρηματική ενίσχυση σε σπουδαστές που προέρχονται από οικονομικά αδύναμες οικογένειες.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο διοικητής της ΑΕΝ Οινουσσών παρουσίασε, μέσα από φωτογραφίες, του τρεις νέους πλήρως εξελιγμένους Προσομοιωτές, ναυτιλίας «ECDIS/Radar ARPA», επικοινωνιών «GMDSS» και «Χειρισμού Υγρού Φορτίου» που εγκαταστάθηκαν προσφάτως στην Ακαδημία και βρίσκονται ήδη στη διάθεση των σπουδαστών.



 hellenicmerchantnavy.weebly.com

Ισόπαλη η ΑΕΝ Καλύμνου έναντι της Ε.Α.ΚΑ στην καλαθοσφαίριση

Ισοπαλία 57 – 57 έληξε το αγώνας καλαθοσφαίρισης μεταξύ της ΑΕΝ Καλύμνου και της Ένωσης Αττάλου Καλύμνου την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου, χωρίς να πάρει παράταση.

Ένας πολύ ωραίος φιλικός αγώνας ο οποίος γέμισε το γήπεδο της Καλύμνου.

Για τους δόκιμους Πλοιάρχους, να ευχηθούμε να συνεχίσουν τους αγώνες και να έχουν πάντα νίκες.

 hellenicmerchantnavy.weebly.com

Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023

Μαχητές και στο ποδόσφαιρο οι σπουδαστές της ΑΕΝ Καλύμνου

 

Την Κυριακή 26 Νοεμβρίου στις 14.30, διεξήχθη ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ της ΑΕΝ Καλύμνου και του ΕΠ.ΑΛ Καλύμνου στο δημοτικό στάδιο του νησιού.

Αν και η ΑΕΝ έχασε με 4 – 5, οι σπουδαστές έδειξαν μία άριστη εικόνα ομάδας στο γήπεδο ενώ τίμησαν και το Εμπορικό Ναυτικό καθώς στην φανέλα τους έφεραν τον θυρεό.

Μακάρι οι αθλητικές δραστηριότητες της ΑΕΝ Καλύμνου να γίνουν παράδειγμα και προς τις υπόλοιπες ΑΕΝ και να δούμε στο μέλλον και πρωταθλήματα μεταξύ των σχολών.

hellenicmerchantnavy.weebly.com

Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023

Νίκη της ΑΕΝ Καλύμνου έναντι του Α.Ο Καλυμνιακός 3-1 σετ στην πετοσφαίριση

3 – 1 σετ κέρδισε η ομάδα της ΑΕΝ Καλύμνου έναντι στον Α.Ο. Καλυμνιακός στην πετοσφαίριση στον αγώνα που διεξήχθη το Σάββατο 25 Νοεμβρίου.

Ο αγώνας είχε φιλανθρωπικό χαρακτήρα ώστε να μαζευτούν χρήματα για έναν σπουδαστή της ΑΕΝ Καλύμνου με μεγάλη οικονομική ανάγκη.

Εμείς να πούμε συγχαρητήρια στους δόκιμους και αυριανούς συναδέλφους μας για την νίκη τους και την κίνηση τους, ευχόμαστε νίκη και στον αγώνα ποδοσφαίρου που θα διεξαχθεί την Κυριακή 26 Νοεμβρίου και να είναι αυτή η αρχή ώστε και άλλες ΑΕΝ να κάνουν ξανά το ξεκίνημα για αθλητικούς αγώνες με τοπικές ομάδες αλλά και πρωταθλήματα μεταξύ των ΑΕΝ.

hellenicmerchantnavy.weebly.com














Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023

Μήπως το ΥΝΑΝΠ να εγκρίνει επιτέλους το μετάλλιο ευδόκιμου υπηρεσίας ΕΝ;

Ίσως ως ναυτική χώρα, να είμαστε από τις τελευταίες όσον αφορά τις ηθικές αμοιβές των ναυτικών μας.

Μία από αυτές είναι και το μετάλλιο ευδόκιμου υπηρεσίας, μετάλλιο που έχουν κράτη όπως η ΗΠΑ και η Μ. Βρετανία και άλλες χώρες της λατινικής Αμερικής και της Ευρώπης για τα στελέχη του Εμπορικού τους Ναυτικού.

Για το συγκεκριμένο μετάλλιο έχουν γραφτεί και άρθρα κατά διαστήματα στο διαδίκτυο και σε περιοδικά όπως ο «εφοπλιστής» ενώ έχει γίνει θέμα προς τους προηγούμενους υπουργούς εμπορικής ναυτιλίας.

Μετάλλιο το οποίο αντίστοιχο πέρα από τις ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας έχουν ακόμα και οι πρόσκοποι(!), αλλά όχι όμως τα στελέχη του Εμπορικού Ναυτικού.

Ένα μετάλλιο τριών τάξεων για πέντε, δέκα και δεκαπέντε χρόνια θαλάσσιας υπηρεσίας.

Πόσο δύσκολο είναι λοιπόν να καταλάβουν στο ΥΝΑΝΠ πως πρώτα από όλα είναι Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και όχι Λιμενικού Σώματος και να ασχοληθούν με ηθικά θέματα και αμοιβές του ΕΝ;

hellenicmerchantnavy.weebly.com

Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023

Ορκομοσία πρωτοετών σπουδαστών ΑΕΝ Χίου

Την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2023, ορκίστηκαν οι νέοι σπουδαστές του εκπαιδευτικού έτους 2023-24 στην Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Χίου, παρουσία εκπροσώπων του ΥΝΑΝΠ, της τοπικής αυτοδιοίκησης και της στρατιωτικής αρχής του νησιού.

Στο πλαίσιο της τελετής, ο διοικητής της ΑΕΝ Μηχανικών Χίου, αντιπλοίαρχος ΛΣ Ιωάννης Μάργαρης απευθυνόμενους στους νέους σπουδαστές τόνισε: «Έχετε εισέλθει στη μεγάλη ελληνική ναυτιλιακή οικογένεια. Εσείς θα είστε οι αυριανοί πρωταγωνιστές. Το διοικητικό και εκπαιδευτικό προσωπικό θα βρίσκεται συνέχεια κοντά σας», ενώ προσέθεσε πως «Η ΑΕΝ διαθέτει πλέον νέα εργαστήρια, τα οποία χρηματοδοτήθηκαν από ευρωπαϊκά κονδύλια για την περιφερειακή ανάπτυξη, αντανακλώντας το ζήλο για εκσυγχρονισμό του ΥΝΑΝΠ, της διοίκησης της Σχολής, αλλά και των αρμόδιων ευρωπαϊκών και περιφερειακών οργάνων». Ο επί σειρά ετών διοικητής της ΑΕΝ Χίου δεν παρέλειψε να συμβουλεύσει τους φερέλπιδες αξιωματικούς του Εμπορικού Ναυτικού: «Για να γίνετε όμως πρεσβευτές της χώρας και της σημαίας μας, θα πρέπει να μάθετε πρώτα να πειθαρχείτε. Να έχετε πάντα την Ελλάδα στην καρδιά σας».

Ο υπουργός ΥΝΑΝΠ, κ. Χρήστος Στυλιανίδης, χαιρέτισε τους νέους σπουδαστές της ΑΕΝ Χίου δια επιστολής, στην οποία μεταξύ άλλων ανέφερε: «Προσδοκούμε να λάβετε τις γνώσεις που απαιτούνται για ένα επάγγελμα που εξελίσσεται με γρήγορους ρυθμούς. Η θάλασσα να είναι πάντα στο νου και στην καρδιά σας».

Με τη σειρά του, ο διευθυντής σπουδών της ΑΕΝ Χίου κ. Αδαμάντιος Ανδριώτης κατά το χαιρετισμό του ανέφερε: «Η χαρά και η συγκίνηση μου είναι ιδιαίτερα μεγάλη μιας και πριν από 30 χρόνια ήμουν στη θέση σας ως πρωτοετής στη Σχολή. Θα καταλάβετε πόσο ορθή είναι η επιλογή σας οταν αναζητήσετε εργασία στο πρώτο σας εκπαιδευτικό ταξίδι. Στη ναυτιλία, η λέξη ανεργία δεν υπάρχει. Η μελέτη και η συνέπεια θα συμβάλλει στην επίτευξη των στόχων σας».

ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ, ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ