Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018

Αυτοκόλλητα Εμπορικού Ναυτικού



Δύο αγαπητοί συνάδελφοι και φίλοι της σελίδας έφτιαξαν με δικό τους κόστος και αφιλοκερδώς τα δίνουν χέρι με χέρι σε όποιον τα ζητήσει αυτοκόλλητα Ε.Ν. και ανάποδης όψης ώστε να μπορούμε καμάρι να το βάλει ο καθένας μας στο αμάξι του.

Συγχαρητήρια λοιπόν στους Σπύρος Α. Θεοδωράκης Β μηχανικός, και Σπύρος Κωνσταντίνου Γ μηχανικός για τη κίνηση τους.

Οι συνάδελφοι αναμένουν την ανταπόκριση σας.





Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018

Ανακοίνωση – Δελτίο τύπου Σωματίου «Ο Άγιος Σπυρίδων» για το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη.



Με αφορμή το σημερινό συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη, το σωματείο μηχανικών και κατώτερων πληρωμάτων Π/Θ «Ο Άγιος Σπυρίδων» Κέρκυρας, ανήγγειλε με ανακοίνωση – δελτίο τύπου και στέλνει το μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις πως Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ



Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018

Μία από τις παλιότερες στολές κατάδυσης στον κόσμο


Είναι ο λεγόμενος «παλιός κύριος», το πιο γνωστό αντικείμενο στο Μουσείο Raahe της Φινλανδίας είναι μια στολή καταδύσεως από τις αρχές του 18ου αιώνα, δωρεά του Πλοιάρχου Leufstadius τη δεκαετία του 1860 γνωστή με το όνομα "the Old Gentleman".

Η στολή κατασκευάστηκε κυρίως από δέρμα αγελάδας. Οι ραφές είναι ραμμένες με κερωμένο νήμα και σφραγισμένες με πίσσα. Η στολή έγινε αδιάβροχη απο ένα μείγμα χοιρινού λίπους και πίσσας. Η κουκούλα ενισχύεται από το εσωτερικό με ξύλινο σκελετό. Στο επάνω μέρος της κουκούλας υπάρχει ένα άνοιγμα για ξύλινο αγωγό αέρα.



Για περισσότερες πληροφορίες στα αγγλικά εδώ.