Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020

Ομιλία – Τρομοκρατία της ΠΕΜΕΝ στην ΑΕΝ Κρήτης

Στις 27 Ιανουαρίου, παρευρέθησαν στο χώρο της ΑΕΝ Κρήτης μέλη της ΠΕΜΕΝ για να μιλήσουν - τρομοκρατήσουν τους σπουδαστές με τη κόκκινη προπαγάνδα τους.
Αναφέρθηκαν στους σπουδαστές λέγοντας τους για τα κέρδη των ναυτιλιακών εταιριών και πως θα μειωθούν οι μισθοί σε Ανθυποπλοιάρχους και Γ μηχανικούς ώστε να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί σύμφωνα με τους μισθούς στη παγκόσμια ναυτιλία, ενώ οι εταιρίες θα προτιμήσουν δόκιμους από ιδιωτικές σχολές αντί των ΑΕΝ ή και φιλιππινέζους.
Τόνισαν πως οι σπουδαστές πρέπει να ενωθούν και να παλέψουν, ακόμα και να φτάσουν στις καταλήψεις των σχολών και να αρνηθούν να ταξιδέψουν όσοι αποφοιτήσουν φέτος ως junior αξιωματικοί.
Αρκετοί εκ των σπουδαστών αγχώθηκαν με τα λόγια των μελών της ΠΕΜΕΝ όσον αναφορά το μέλλον τους στην εμπορική ναυτιλία σχετικά με τους μισθούς και για το αν θα έχουν εργασία και βρήκαν αστείο το γεγονός ότι ενώ τα μέλη της ΠΕΜΕΝ έκαναν επίθεση στις εταιρίες, το περιοδικό - φυλλάδα που μοιράστηκε σε αυτούς, ήταν γεμάτη από διαφημίσεις μεγάλων εταιριών!
Ένα ναυτικό περιοδικό (θεωρητικά) το οποίο έδειχνε με φωτογραφίες τους «αγώνες» του ΠΑΜΕ…

(σ.σ. Τους σπουδαστές αγαπητοί κύριοι, πιο πολύ τους ενδιαφέρει το ότι η σχολή δεν τους παρέχει σίτιση παρά το κέρδος της κάθε εταιρίας)
 

Το άρθρο αυτό συντάχθηκε συμφώνως των μηνυμάτων που εστάλησαν από τους σπουδαστές της ΑΕΝ Κρήτης σε εμάς.

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020

Ομιλία – Κουμουνιστική προπαγάνδα στην ΑΕΝ Μακεδονίας

Στις 13 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε ομιλία στον χώρο της ΑΕΝ Μακεδονίας με εισηγητές τους Κε. Ηλίας Μπιλάκης και Αντώνιος Κρητικός με θέμα τις αποφάσεις του ΔΝΟ για τη μείωση της περιεκτικότητας του θείου στα ναυτιλιακά καύσιμα. Ήταν ένα θέμα που πιστέψαμε ως σπουδαστές θα ήταν ενδιαφέρον και μας αφορούσε ώστε να το παρακολουθήσουμε και έτσι πράξαμε.
Η συζήτηση όμως ξέφυγε και αντί για τις αποφάσεις στα ναυτιλιακά καύσιμα, ο κύριος Κρητικός άρχισε να λέει για τα δικαιώματα μας και συνεχόμενα τόνιζε ΕΜΕΙΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ - ΕΜΕΙΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ - ΕΜΕΙΣ - ΕΜΕΙΣ…
Και έτσι ένας σπουδαστής του απεύθυνε το λόγο ρωτώντας τον τι εννοεί με το ΕΜΕΙΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ και πως εδώ δεν είμαστε ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ αλλά ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ.
Πάνω σε αυτή την ερώτηση και πριν ο σπουδαστής προλάβει να ολοκληρώσει, ο Κος Κρητικός εξοργίστηκε και δείχνοντας τον με το δάχτυλο του είπε κατά λέξη «ξέρω ποιος είσαι χρυσαυγίτη, δεν θα μου χαλάσεις εσύ την ομιλία»
Με την απάντηση αυτή του Κε. Κρητικού, ξεσηκωθήκαμε ως σπουδαστικός σύλλογος και βάλαμε τέλος σε αυτή την φαρσοκωμωδία, γιατί πλέον είχε φανεί ξεκάθαρα πως ο σκοπός του Κε. Κρητικού δεν ήταν να ενημερώσει τους σπουδαστές για αυτό πού είχε προαναφέρει, αλλά να έχει ένα θέμα ως κάλυψη για να μπορέσει με ύπουλο τρόπο να ρίξει το δηλητήριο της κόκκινης προπαγάνδας του και να παρακινήσει όλο και περισσότερους σπουδαστές σε αυτή τη κομματική παράταξη που ονομάζεται ΚΚΕ.
Εμείς ως ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ ΑΕΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Και εγώ προσωπικά σαν πρόεδρος της, τη στιγμή που έγινε η περσινή ψηφοφορία και μίλησα μπροστά στους σπουδαστές, αυτό που είχα τονίσει επανειλημμένα ήταν το εξής. «ΟΣΟ ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΘΑ ΒΑΦΤΕΙ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΧΡΩΜΑ»
Οι Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού βγάζουν ΝΑΥΤΙΚΟΥΣ, με γερές βάσεις ώστε να στηρίξουν τη ναυτιλία της Ελλάδος εάν «βαφτούν» μαύρες, κόκκινες,  πράσινες, μπλε ή οτιδήποτε άλλο χρώμα και γίνουμε σαν τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, δηλαδή σαν «λαϊκές» με «πάγκους» όπου θα σου προσφέρουν θέματα, εργασίες, πτυχιακές, πτυχία και άλλα πολλά, τότε θα χαθούν οι βάσεις και θα φτάσουμε σε σημείο όπου οι Έλληνες θα είναι ΞΕΝΟΙ στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ βαπόρια θα έρχονται τρίτοι και τέταρτοι όσο αφορά το θέμα γνώσεων.
Οι ΑΕΝ ήταν και θα είναι ακομμάτιστες και έτσι πρέπει να παραμείνουν. Αυτό μας κρατάει ακόμη στη πρώτη θέση.

Με εκτίμηση το Δ.Σ. ΑΕΝ Μακεδονίας
Ως απάντηση στο άρθρο της εφημερίδας ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΙΚΗ έκδοση Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2019 σελίδας 4.


Σημείωση συλλόγου ναυτικών και λοιπών κακοποιών στοιχείων: Όσο και να προσπαθούν κάποιοι, οι σπουδαστές της ΑΕΝ Μακεδονίας ποτέ τους δεν έπεσαν στην παγίδα της κουμουνιστικής σας οργάνωσης.
Η ΑΕΝ Μακεδονίας δεν θα γίνει ποτέ της Ασπρόπυργος, είναι και θα συνεχίσει να είναι ακομμάτιστη!