Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022

Ορκομοσία πρωτοετών σπουδαστών ΑΕΝ Οινουσσών

  

Τη Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2022, ορκίστηκαν οι νέοι σπουδαστές του εκπαιδευτικού έτους 2022-23 στην Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Οινουσσών, παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών & Οινουσσών κ.κ. Μάρκου, o οποίος τέλεσε τον αγιασμό.

Τους καλεσμένους καλωσόρισε εκ μέρους της Σχολής ο Διοικητής της ΑΕΝ Οινουσσών, Πλωτάρχης Λ.Σ. Δημήτριος Κλουμάσης ο οποίος αναφέρθηκε στην επέτειο από τα 100 χρόνια της Μικρασιατικής καταστροφής, ενώ παρότρυνε τους νέους σπουδαστές να ταξιδέψουν στη μνήμη των προγόνων τους που έχασαν πατρίδες, αλλά όχι την ελληνική ψυχή, και να ταξιδέψουν την γαλανόλευκη σημαία στα μήκη και τα πλάτη του κόσμου με σεβασμό πρωτίστως στην ανθρώπινη ζωή.

Στην τελετή επίσης παρευρέθηκαν, ο Βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης, εκπρόσωπος του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κου Νότη Μηταράκη, ο Δήμαρχος Οινουσσών κ. Γεώργιος Δανιήλ, ο Δήμαρχος Χίου κ. Σταμάτης Κάρμαντζης, ο αντιπεριφερειάρχης Χίου κ. Παντελής Βρουλής, αιρετοί των Οινουσσών και της Χίου, εκπρόσωποι Φορέων, το διοικητικό και εκπαιδευτικό προσωπικό της Σχολής, καθώς και οι συγγενείς των σπουδαστών και μέλη της τοπικής κοινότητας αλλά και στελέχη ναυτιλιακών εταιριών.

Τέλος απονεμήθηκαν χρηματικά βραβεία και έπαινοι από Οινουσσιακές και Χιώτικες ναυτιλιακές εταιρίες καθώς επίσης και από την Ναυτιλιακή Λέσχη Χίων, σε πρωτεύσαντες σπουδαστές κάθε έτους.






  hellenicmerchantnavy.weebly.com

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022

Οίκος Ναύτου - Δώρο Χριστουγέννων 2022

Ανακοινώθηκε στον ιστότοπο του Οίκου Ναύτου (http://www.oikosnautou.gr) η εγκύκλιος για την οικονομική ενίσχυση της περιόδου των Χριστουγέννων.

Σε όλους τους δικαιούχους ανέργους ναυτικούς το ποσό ανέρχεται στα 400€.

Η προθεσμία κατάθεσης των δικαιολογητικών για έλεγχο θα γίνει αποκλειστικά κατά το διάστημα 28/11/2022 έως και 22/12/2022 στα κατά τόπους λιμεναρχεία και την κεντρική υπηρεσία στον Πειραιά.

Για να δικαιούται ο άνεργος ναυτικός την έκτακτη οικονομική ενίσχυση πρέπει:
α) Να έχει πάνω από πέντε (5) χρόνια συνολική θαλάσσια υπηρεσία, από την οποία (11) έντεκα μήνες τουλάχιστον κατά την τελευταία τριετία,(δηλαδή από 25/12/2019 έως 25/12/2022).
ή
να έχει είκοσι τρεις (23 μήνες) τουλάχιστον συνολική θαλάσσια υπηρεσία κατά την τελευταία
πενταετία (δηλαδή από 25/12/2017 έως 25/12/2022)

και
β) Να έχει μεσολαβήσει από την τελευταία απόλυση του και μέχρι τις 25/12/2022 χρονικό διάστημα όχι μεγαλύτερο από είκοσι τέσσερις (24) μήνες, ούτε μικρότερο από τριάντα (30) ημέρες,
Δηλαδή Ανεργία εντός της περιόδου 25/12/2020 έως 25/11/2022 (εξαντλημένου του χρόνου
που καλύπτει άδειες και τυχόν αποζημίωση για ασθένεια, απώλειας του πλοίου, εκποίησης σε
Δημόσιο Πλειστηριασμό, ή αποβολή ελληνικής σημαίας πλοίου).

Νέο ναυτολόγιο έως τριάντα (30) ημέρες ΜΕΤΑ τις 25/11/2022 δεν διακόπτει την ανεργία.
Οι προϋποθέσεις (α), (β) πρέπει να συντρέχουν αθροιστικά.
γ) Δεν απαιτείται εγγραφή στους καταλόγους ανεργίας του ΓΕΝΕ.
Τα ναυτολόγια στο Ν. Φυλλάδιο θα πρέπει να είναι επικυρωμένα από τις αρμόδιες
Λιμενικές Αρχές.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στον ιστότοπο του Οίκου Ναύτου.

 

https://hellenicmerchantnavy.weebly.com/
 

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022

Θάνατος Α Μηχανικού στην Σαλαμίνα

 

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες της 13ης Νοεμβρίου, η Λιμενική Αρχή Σαλαμίνας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ Μ” Ν.Π. 11903, ότι 47χρονος ημεδαπός μέλος πληρώματος του πλοίου, (ειδικότητας μηχανικός Α΄), έχασε τις αισθήσεις του και έχρηζε ιατρικής περίθαλψης.

Ο 47χρονος παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργείται από το Γ΄ Λιμενικό Τμήμα Σαλαμίνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, ενώ παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά.

Πηγή: hcg.gr

 

hellenicmerchantnavy.weebly.com

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022

Σύλλογος Ναυτικών Και Λοιπών Κακοποιών Στοιχείων - Ημερολόγιο 2023

Επειδή μας το ζητήσατε, κατεβάστε και τυπώστε το ημερολόγιο του συλλόγου για το 2023 ώστε να σβήνετε τις ημέρες του μπάρκου.


θέλετε για τη καμπίνα σας και το ημερολόγιο του 2022


 hellenicmerchantnavy.com

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022

«αιμορραγεί» το ΚΕΣΕΝ Μακεδονίας


«αιμορραγεί» το ΚΕΣΕΝ Μακεδονίας καθώς με ανακοίνωση της η σχολή αναβάλει όλους τους εκπαιδευτικούς κύκλους και όλα τα ειδικά σχολεία για το μήνα Νοέμβριο λόγο έλλειψης καθηγητών.

Η σχολή αναμένει την υπουργική απόφαση για την πρόσληψη συνταξιούχων ναυτοδιδασκάλων.