Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

Σε απεργία πείνας ο ιδιοκτήτης της Golden Star Ferries



Σύμφωνα με ανακοίνωση του, ο Γεώργιος Στεφάνου, ιδιοκτήτης της Golden Star Ferries είναι από τις 27 Φεβρουαρίου στον 5ο όροφο του ΥΕΝ και έχει προβεί σε απεργία πείνας λόγος της οικονομικής καταστροφής της εταιρίας του.

Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

Βοηθήστε να βρούμε τον Ανθυποπλοίαρχο Αναστάσιο Νάκη



Γεια σας, το όνομά μου είναι Μαρία-Κατερίνα Νάκη και θα ήθελα να σας ενημερώσω για ένα πολύ σοβαρό θέμα. Ο αδελφός μου ονομάζεται Αναστάσιος Νάκης από τους Φούρνους Αργολίδας.
Είναι ο Έλληνας ανθυποπλοίαρχος που αγνοείται από την Κυριακή 12 Απριλίου 2015, από τις 1400 (ώρα Μεξικό). Ταξίδευε με το Φ/Γ πλοίο «Ingrid C», σημαίας Marshall Islands και ανήκει στην εταιρεία EFShipping του Θεόδωρου Ευσταθίου. Η διαδρομή του πλοίου ήταν από τη Σαγκάη προς το Manzanillo του Μεξικό. Υπάρχουν φήμες ότι αυτοκτόνησε, αλλά το γεγονός είναι ότι η αιτία της εξαφάνισής του δεν είναι η αυτοκτονία. Ο αδελφός μου, ο οποίος είναι 23 ετών, έκανε σχέδια για το μέλλον, ένιωθε καλά και δεν είχε κανένα πρόβλημα, είτε προσωπικό ή επαγγελματικό, όπως αποδεικνύεται από την οικογένειά του, τη φίλη του και τους φίλους του. Είναι εξωστρεφής και ο χαρακτήρας του είναι πολύ δυνατός.

Τα ίχνη του χάθηκαν περίπου 50 ναυτικά μίλια πριν το λιμάνι Μανζανίλο του Μεξικού. Νωρίτερα είχε επικοινωνήσει μαζί μου στην Ελλάδα μέσω facebook. Όταν αντιλήφθηκαν την απουσία του, ερεύνησαν την καμπίνα του όπου βρέθηκαν κάποια προσωπικά του αντικείμενα αλλά όχι το κινητό του τηλέφωνο. Παρά τις έρευνες που συντόνισαν οι αρχές του Μεξικού, δεν εντοπίστηκε κάποιο ίχνος του νεαρού ναυτικού.

Πιστεύουμε ότι είναι σε ένα μέρος όπου δεν μπορεί να επικοινωνήσει. Αν κάποιος γνωρίζει ή έχει δει κάτι, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Μαρία-Κατερίνα Νάκη


Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

Αναρχοαριστερός Σπουδαστής «Κοκκινίζει» την ΑΕΝ Μακεδονίας



Στις ετήσιες εκλογές του σπουδαστικού συλλόγου της ΑΕΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, οι σπουδαστές της ΑΕΝ κλήθηκαν να εκλέξουν τα 7 νέα μέλη του Δ.Σ. όπου ένας εκ των οποίων ήταν ο αναρχοαριστερός δόκιμος μηχανικός Ρασσιάς Κωνσταντίνος ο οποίος είχε βγει και πρώτος στις εκλογές τους 15μελούς. 

Στις 01 Οκτωβρίου 2017 αναλαμβάνει το καινούργιο Δ.Σ. της Ακαδημίας και μετά από δύο εβδομάδες συνέρχεται η πρώτη συνέλευση σπουδαστών του νέου Δ.Σ. όπου εκεί ο αναρχοαριστερός δόκιμος μηχανικός Ρασσιάς Κωνσταντίνος, μέλος του Δ.Σ. ενημέρωσε τους σπουδαστές για κάτι που ήταν ήδη γνωστό στην Ακαδημία, ότι είχε φτιάξει μια ομάδα κουμουνιστικών(!) συμφερόντων με κάποιους άλλους σπουδαστές με την ονομασία «Επιτροπή Αγώνα», όπου όπως φάνηκε με τον καιρό αυτοί οι κύριοι ενεργούσαν αυτοβούλως μη δίνοντας σημασία στις αποφάσεις και διαταγές του Σπουδαστικού Δ.Σ., Διευθυντών σχολών και της λιμενικής διοίκησης. 

Μάλιστα σε μια προσπάθεια του Δ.Σ. να τονίσουν τα προβλήματα της Ακαδημίας (δωρεάν σίτιση και πάσο δωρεάν μεταφορών) προήλθαν σε αποχή. Ο συγκεκριμένος σπουδαστής άδραξε την ευκαιρία πήρε φωτογραφία με σπουδαστές της ΑΕΝ από την αποχή και με ένα άρθρο όπου αναφέρεται και το όνομα του, το ανέβασε στον ριζοσπάστη δίνοντας στην Ακαδημία ένα χρώμα κόκκινο που δεν της αρμόζει και δεν το ασπάζεται. 

Το αποκορύφωμα μάλιστα ήταν όταν ο συγκεκριμένος σπουδαστής ζήτησε γενική συνέλευση σπουδαστών από τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. και αφού δεν συμφώνησαν μαζί του, πήρε σφραγισμένο αντίγραφο του εσωτερικού κανονισμού της ΑΕΝ από το πρωτοδικείο (προς αποφυγής οποιαδήποτε αντίδρασης από την λιμενική διοίκηση ή τους διευθυντές των σχολών)  και αρχίζοντας να μαζεύει υπογραφές από τους σπουδαστές.

Τελικά η ΑΕΝ Μακεδονίας προέβη σε γενική συνέλευση παρόδια στις 13 Δεκεμβρίου 2017 όπου εκεί έγινε μια έντονη διαμάχη ανάμεσα σε αυτούς που υποστηρίζουν την αριστερή πλευρά και μάλιστα με απαίτηση τους να γίνει κατάληψη στην ΑΕΝ μη λογαριάζοντας τους συναδέλφους τους και τις επιπτώσεις που θα είχε για την ΑΕΝ και σε αυτούς που υποστηρίζουν την λογική. Λίγο πριν την λήξη μάλιστα της Γ.Σ. το αγριεμένο πλήθος ζητούσε την παραίτηση του συγκεκριμένου σπουδαστή από το  Δ.Σ., ο οποίος στέκονταν ατάραχος και γελούσε γιατί είχε καταφέρει να αμαυρώσει την εικόνα της ΑΕΝ Μακεδονίας ή μάλλον συγνώμη, να την κοκκινίσει!

Από τις μαρτυρίες των σπουδαστών προς τη σελίδα, το μόνο που έχουμε να πούμε είναι ότι δεν ταιριάζουν χρώματα μέσα στις ΑΕΝ και το μόνο χρώμα που ταιριάζει είναι αυτό της θάλασσας που δίνει στους ναυτικούς δουλειά.