Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020

Ο θαλαμηπόλος του Ν/ΘΗ ΚΑΛΛΙΣΤΩ αποκαλύπτει: «έβγαλα από τη πρίζα το τριγωνικό ραντάρ»

 Ο θαλαμηπόλος του Ν/ΘΗ ΚΑΛΛΙΣΤΩ φαίνεται να είναι ο υπαίτιος του ατυχήματος του άτυχου πολεμικού πλοίου.

Όπως δήλωσε ο Κελευστής ΕΠ.ΟΠ θαλαμηπόλος του Ν/ΘΗ ΚΑΛΛΙΣΤΩ, θέλησε να βάλει πλυντήριο τα σεντόνια του πλοίου, αλλά η μία ηλεκτρομηχανή που ήταν σε λειτουργία δεν σήκωνε άλλα φορτία, καθώς πέρα από τα όργανα της γέφυρας, την ίδια ώρα λειτουργούσε τον φούρνο και όλα τα μάτια  της κουζίνας ο εσκαρέας (μάγειρας).

Αγανακτισμένος λοιπόν καθώς έπρεπε να τελειώσει με τα σεντόνια και να ετοιμάσει 20 φραπέδες για το πλήρωμα, ώστε να πάει μετά για ύπνο, ανέβηκε στη γέφυρα και έβγαλε από τη πρίζα το τριγωνικό ραντάρ την ώρα που εκτελούσαν Κ-Χ, με αποτέλεσμα να συμβεί το μοιραίο ατύχημα.

Μετανιωμένος δείχνει πάντως για τη πράξη του ο ΕΠ.ΟΠ θαλαμηπόλος, καθώς στα πλυντήρια του πλοίου είχε βάλει όλα τα σεντόνια τα οποία χάθηκαν με τη πρύμνη του πλοίου.

«πως θα αλλάξω τώρα σεντόνια τη Κυριακή, όλα χάθηκαν» δήλωσε κατά τη σύλληψη του από την Ναυτονομία.

(Το παραπάνω κείμενο είναι καθαρά χιουμοριστικό και ουδεμία σχέση έχει με τη πραγματικότητα)

Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020

Σύγκρουση του Ν/ΘΗ ΚΑΛΛΙΣΤΩ με πλοίο εμπορευματοκιβωτίων.

Ν/ΘΗ ΚΑΛΛΙΣΤΩ

Προσέκρουσε το Ν/ΘΗ ΚΑΛΛΙΣΤΩ (Μ-63) με το πλοίο εμπορευματοκιβωτίων MAERSK LAUNCESTON σήμερα πρωινές ώρες ανοιχτά από τον ΝΣ Σαλαμίνας στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά.

Πιθανότερο σενάριο σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις που έχουμε, ο Κυβερνήτης και οι Αξκοί του Ν/ΘΗ ΚΑΛΛΙΣΤΩ πρέπει να κινήθηκαν αντίθετα του ΔΚΑΣ και να επεχείρησαν να περάσουν από τη πλώρη του MAERSK LAUNCESTON με αποτέλεσμα αυτό να μη προλάβει να αποφύγει τη σύγκρουση με το Ν/ΘΗ και να το πετύχει στη πρύμη του.

Αμέσως έσπευσαν σκάφη του λιμενικού και ρυμουλκά ενώ το Ν/ΘΗ ΚΑΛΛΙΣΤΩ ως αυτή την ώρα έχει ρυμουλκηθεί πίσω στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας.


 

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020

Αρρωστημένη φιλόζωος θέλησε να ταξιδέψει αγκαζέ με τη κατσίκα της σε ΕΓ πλοίο

 

 Και όμως συνέβη! Αρρωστημένη φιλόζωος (η μάλλον ζωόφιλος) παρουσιάστηκε στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά με μια κατσίκα δεμένη με λουρί και θέλησε να πάρει τη σχετική άδεια που ισχύει για τα κατοικίδια ζώα (σκύλους – γάτες) για τη κατσίκα!

Αφού προσπάθησαν με ήρεμο τρόπο οι λιμενικοί να της εξηγήσουν πως βάση νόμου (4039/2012), ζώα συντροφιάς μπορούν να χαρακτηριστούν μόνο σκύλοι και γάτες και πως η κατσίκα πρέπει να ταξιδέψει στον χώρο αποσκευών στα κλουβιά, η αρρωστημένη φιλόζωος μέσα σε φωνές, ουρλιαχτά και απειλές, αποχώρησε από το Κ.Λ. Πειραιά, άγνωστο για το εάν τελικά ταξίδεψε για τον προορισμό της.

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020