Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017

Και του χρόνου σπίτια μας


Παραμονή Χριστουγέννων και συ να βολοδέρνεσαι πάνω στα Αλεούτια στον Ειρηνικό. Ο καιρός φρεσκαρισμένος μεν αλλά ακόμα καλά ταξιδεύετε.
Δύο ώρες μείνανε ακόμα για να σε σκατζάρουνε. Παρακάλεσες το μαρκόνη να σου βάλει τη "ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ", όσο ακούγεται να ακούσεις τα κάλαντα και τις ειδήσεις από την πατρίδα. Έκαμες τ' αστέρια σου, βλέπεις σε τούτα τα πλάτη γρήγορα νυχτώνει , καλά είναι το ποζίτιον σου. Άντε ακόμα δυο ωρίτσες μείνανε να έρθει ο καπτα-Δημήτρης να σε σκατζάρει.
Περνάει η ώρα... μα ένα τσιγάρο, μα μια ρουφηξιά καφέ, μα το μυαλό κολλημένο εκεί στο νησί σου στο σπίτι τους δικούς σου! Η γυναίκα σου έχει στολίσει το δέντρο, έφτιαξε και τα γλυκά της, κατέβηκε και στη πόλη και πείρε τα δώρα των παιδιών. Θα σου στείλει φωτογραφίες. Θα σαι τυχερός φτάνοντας στην Ιαπωνία να σου έρθουν με την αλληλογραφία, διαφορετικά στην επιστροφή στο Μόντρεαλ.
Επιτέλους πέρασε η ώρα! Ανέβηκε στη γέφυρα ο καπτα Δημήτρης, να του παραδόσεις. «Και του χρόνου σπίτια μας καπτα Χρηστό», «Και του χρόνου σπίτια καπτα Δημήτρη» ξέρεις είναι μια ευχή που δύσκολα πιάνει, αλλά εσύ θέλεις να την πιστεύεις…
Κατέβηκες κάτω στο καπνιστήριο, μαζεμένοι όλοι είναι κει! Να ευχηθείς να σου ευχηθούν την συνηθισμένη ευχή! Τα μελομακάρονα οι κουραμπιέδες σερβιρισμένα και ο καπετάνιος έδωσε στον καμαρότο δύο μπουκάλια ουίσκι, έβγαλε και τους ξηρούς καρπούς.
Το δεντράκι στολισμένο σε μια γωνιά, δεμένο μη τυχών και πέσει σε κανένα μποτζάρισμα, σου θυμίζει τις γιορτές.
Έβαλες στο ποτήρι ουίσκι και παγάκια και τσούγκρισες με τους άλλους, παραπάνω δεν έχει, το δελτίο του καιρού δεν ήταν καλό, θα χαλάσει κι άλλο ο καιρός μετά στις 4 το πρωί πρέπει ν' ανέβεις στη γέφυρα για τη βάρδια σου και πρέπει το κεφάλι να ναι καθαρό, τι σου φταίνε 30 ψυχές και οι οικογένειες τους να κάνεις κανένα λάθος και να τους πνίξεις.
Σήμερα το παράκανες πήγε 10 η ώρα πρέπει να πας για ύπνο. Καληνύχτισες ανεβαίνεις τις σκάλες και πας στην καμπίνα σου, στο κρεβάτι σου. Μα το μυαλό σου τρέχει στο σπίτι σου, στη γυναίκα σου στα παιδιά σου…
Αύριο αν ο μαρκόνης πιάσει Αθήνα θα τους ακούσεις, θα σου πει η γυναίκα σου «σ' αγαπώ» και τα παιδιά σου «γεια σου μπαμπάκα» και συ με το δάκρυ να κυλάει στο μάγουλο θα κατεβείς στην τραπεζαρία για το Χριστουγεννιάτικο γεύμα...

Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017

Εκδηλώσεις προς τιμήν του Άγιου Νικολάου από την ΑΕΝ Ασπροπύργου



Με εκκλησιασμό και περιφορά της εικόνας του Αγίου Νικολάου τίμησαν οι σπουδαστές της ΑΕΝ Ασπροπούργου τον άγιο και προστάτη μας ανήμερα της εορτής του.


Ορκωμοσία πρωτοετών στην ΑΕΝ Ηπείρου (φωτογραφικό αρχείο)


Στις 24 Νοεμβρίου έλαβε μέρος στην ΑΕΝ Ηπείρου ορκωμοσία πρωτοετών σπουδαστών.







 σ.σ. αν και υπήρξε άψογη η εμφάνιση των σπουδαστών όσον αναφορά το θέμα της στολής, αλλά ελπίζουμε η διοίκηση να γίνει λίγο πιο αυστηρή την επόμενη φορά όσον αναφορά τα αξύριστα χνούδια για μούσια και τα ελεύθερα μαλλιά από τα κορίτσια λες και είναι μπάρμπι που ψάχνουν για γκόμενο.

 

Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

Οι σπουδαστές της ΑΕΝ Μακεδονίας φέρνουν ξανά τη στολή στη σχολή!

Μια πολύ καλή προσπάθεια επαναφοράς της στολής στην ΑΕΝ Μακεδονίας έκαναν σπουδαστές της σχολής με άγημα ανήμερα της εορτής του Αγίου Νικολάου.
Ναι, γνωρίζουμε από τις φωτογραφίες πως ήταν μία άσχημη εικόνα που οι σπουδαστές έφεραν ότι στολή είχε ο καθένας τους, ήταν όλοι τους ασκεπής και ειδικά τα κορίτσια προκαλούσαν με τα λευκά αθλητικά, αλλά δεν γίνεται να μη συγχαρούμε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια!
Να σημειώσουμε πως τελευταία φορά που έγινε ορκωμοσία πρωτοετών στην ΑΕΝ Μακεδονίας ήταν το 2004.
Συγχαρητήρια και μπράβο λοιπόν στους σπουδαστές της ΑΕΝ Μακεδονίας και ευχόμαστε να πετύχουν στην προσπάθεια τους να αγοράσουν στολές ένας αξιόλογος αριθμός σπουδαστών και να έχουν μία άριστη εφμάνηση κατά την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου.




Η λαμαρίνα είχε τη δική της ιστορία: ΚΕΣΕΝ