Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017

Και του χρόνου σπίτια μας


Παραμονή Χριστουγέννων και συ να βολοδέρνεσαι πάνω στα Αλεούτια στον Ειρηνικό. Ο καιρός φρεσκαρισμένος μεν αλλά ακόμα καλά ταξιδεύετε.
Δύο ώρες μείνανε ακόμα για να σε σκατζάρουνε. Παρακάλεσες το μαρκόνη να σου βάλει τη "ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ", όσο ακούγεται να ακούσεις τα κάλαντα και τις ειδήσεις από την πατρίδα. Έκαμες τ' αστέρια σου, βλέπεις σε τούτα τα πλάτη γρήγορα νυχτώνει , καλά είναι το ποζίτιον σου. Άντε ακόμα δυο ωρίτσες μείνανε να έρθει ο καπτα-Δημήτρης να σε σκατζάρει.
Περνάει η ώρα... μα ένα τσιγάρο, μα μια ρουφηξιά καφέ, μα το μυαλό κολλημένο εκεί στο νησί σου στο σπίτι τους δικούς σου! Η γυναίκα σου έχει στολίσει το δέντρο, έφτιαξε και τα γλυκά της, κατέβηκε και στη πόλη και πείρε τα δώρα των παιδιών. Θα σου στείλει φωτογραφίες. Θα σαι τυχερός φτάνοντας στην Ιαπωνία να σου έρθουν με την αλληλογραφία, διαφορετικά στην επιστροφή στο Μόντρεαλ.
Επιτέλους πέρασε η ώρα! Ανέβηκε στη γέφυρα ο καπτα Δημήτρης, να του παραδόσεις. «Και του χρόνου σπίτια μας καπτα Χρηστό», «Και του χρόνου σπίτια καπτα Δημήτρη» ξέρεις είναι μια ευχή που δύσκολα πιάνει, αλλά εσύ θέλεις να την πιστεύεις…
Κατέβηκες κάτω στο καπνιστήριο, μαζεμένοι όλοι είναι κει! Να ευχηθείς να σου ευχηθούν την συνηθισμένη ευχή! Τα μελομακάρονα οι κουραμπιέδες σερβιρισμένα και ο καπετάνιος έδωσε στον καμαρότο δύο μπουκάλια ουίσκι, έβγαλε και τους ξηρούς καρπούς.
Το δεντράκι στολισμένο σε μια γωνιά, δεμένο μη τυχών και πέσει σε κανένα μποτζάρισμα, σου θυμίζει τις γιορτές.
Έβαλες στο ποτήρι ουίσκι και παγάκια και τσούγκρισες με τους άλλους, παραπάνω δεν έχει, το δελτίο του καιρού δεν ήταν καλό, θα χαλάσει κι άλλο ο καιρός μετά στις 4 το πρωί πρέπει ν' ανέβεις στη γέφυρα για τη βάρδια σου και πρέπει το κεφάλι να ναι καθαρό, τι σου φταίνε 30 ψυχές και οι οικογένειες τους να κάνεις κανένα λάθος και να τους πνίξεις.
Σήμερα το παράκανες πήγε 10 η ώρα πρέπει να πας για ύπνο. Καληνύχτισες ανεβαίνεις τις σκάλες και πας στην καμπίνα σου, στο κρεβάτι σου. Μα το μυαλό σου τρέχει στο σπίτι σου, στη γυναίκα σου στα παιδιά σου…
Αύριο αν ο μαρκόνης πιάσει Αθήνα θα τους ακούσεις, θα σου πει η γυναίκα σου «σ' αγαπώ» και τα παιδιά σου «γεια σου μπαμπάκα» και συ με το δάκρυ να κυλάει στο μάγουλο θα κατεβείς στην τραπεζαρία για το Χριστουγεννιάτικο γεύμα...

Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017

Εκδηλώσεις προς τιμήν του Άγιου Νικολάου από την ΑΕΝ Ασπροπύργου



Με εκκλησιασμό και περιφορά της εικόνας του Αγίου Νικολάου τίμησαν οι σπουδαστές της ΑΕΝ Ασπροπούργου τον άγιο και προστάτη μας ανήμερα της εορτής του.


Ορκωμοσία πρωτοετών στην ΑΕΝ Ηπείρου (φωτογραφικό αρχείο)


Στις 24 Νοεμβρίου έλαβε μέρος στην ΑΕΝ Ηπείρου ορκωμοσία πρωτοετών σπουδαστών.







 σ.σ. αν και υπήρξε άψογη η εμφάνιση των σπουδαστών όσον αναφορά το θέμα της στολής, αλλά ελπίζουμε η διοίκηση να γίνει λίγο πιο αυστηρή την επόμενη φορά όσον αναφορά τα αξύριστα χνούδια για μούσια και τα ελεύθερα μαλλιά από τα κορίτσια λες και είναι μπάρμπι που ψάχνουν για γκόμενο.

 

Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

Οι σπουδαστές της ΑΕΝ Μακεδονίας φέρνουν ξανά τη στολή στη σχολή!

Μια πολύ καλή προσπάθεια επαναφοράς της στολής στην ΑΕΝ Μακεδονίας έκαναν σπουδαστές της σχολής με άγημα ανήμερα της εορτής του Αγίου Νικολάου.
Ναι, γνωρίζουμε από τις φωτογραφίες πως ήταν μία άσχημη εικόνα που οι σπουδαστές έφεραν ότι στολή είχε ο καθένας τους, ήταν όλοι τους ασκεπής και ειδικά τα κορίτσια προκαλούσαν με τα λευκά αθλητικά, αλλά δεν γίνεται να μη συγχαρούμε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια!
Να σημειώσουμε πως τελευταία φορά που έγινε ορκωμοσία πρωτοετών στην ΑΕΝ Μακεδονίας ήταν το 2004.
Συγχαρητήρια και μπράβο λοιπόν στους σπουδαστές της ΑΕΝ Μακεδονίας και ευχόμαστε να πετύχουν στην προσπάθεια τους να αγοράσουν στολές ένας αξιόλογος αριθμός σπουδαστών και να έχουν μία άριστη εφμάνηση κατά την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου.




Η λαμαρίνα είχε τη δική της ιστορία: ΚΕΣΕΝ


Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

Fish or chicken? (Παραληρήματα εν πλω)



Ο καπταν Παναγής έπιασε απ' το ράφι το μπουκάλι το Johnny, γέμισε το ποτήρι ως τη μέση, τράβηξε την καρέκλα του γραφείου κι έπεσε βαρύς. Κατέβασε μονορούφι το δυνατό ποτό, έκανε έναν μορφασμό και το ξαναγέμισε. Σήκωσε το ποτήρι κι απόμεινε να το κοιτά σκαφτικός.
Δυο μήνες, δυο γαμημένοι μήνες στο κωλοβαπορο, αυτή την μπανιέρα που όμοια της δεν είχε γνωρίσει στα είκοσι πέντε χρόνια που ταξίδευε. Δώδεκα χιλιάδες τόνοι σάπια λαμαρίνα που και για σκραπ να την έδινες θα έπρεπε να πληρώσεις και το πλήρωμα; Κουρσάροι, πειρατές του κερατά. Σε άλλες εποχές θα τους είχαν κρεμάσει προ πολλού. Στ' αρχιδια τους όλα, φαί, πιόμα και να πα να γαμηθεί το συμπάν. Το χασίσι πήγαινε σύννεφο. Ντουμάνι τα καπνιστήρια. Όποια πόρτα και ν' άνοιγες, σ' έπαιρναν οι ρεφλες. Λουλούδια όλοι τους, ένας κι ένας.
Προχθές το βραδύ, ανέβηκε στην γέφυρα και τους βρήκε να κάνουν πάρτι με μουσική και ξύδια. Πήγε να διαμαρτυρηθεί αλλά ο γραμματικός τον πρόλαβε δίνοντας του ένα γεμάτο ποτήρι.
Ο γραμματικός. Ένας Συριανός που την είχε δει Βαμβακάρης, όλη μέρα γυρνούσε μ' έναν μπαγλαμά στο χέρι κι έναν μπαφο στο στόμα, μόνιμα κόκαλο και τραγουδούσε φάλτσα. Αλλού γι' αλλού. Τις προάλλες με οχτώ δύναμη και την θάλασσα ν' ανεβαίνει στην κουβέρτα, την είδε να πάει στην πλώρη να τσεκάρει τα τσιμέντα στα οκια γιατί, λέει, ο μαλάκας ο λοστρόμος ήταν σουρωμένος όταν φεύγαμε απ' το πόρτο και μάλλον δεν... Τελευταία στιγμή τον πρόλαβε ο μαρκόνης στην πόρτα πριν βγει στην κουβέρτα και τρέχουμε.
Ο μαρκόνης, άλλο φυντάνι κι αυτός, Κεφαλλονίτης, κοντόχοντρος με αραιά μαλλιά και κάτι αυτιά σαν κουπιά, όλη μέρα μ' ένα μολύβι κι ένα χαρτί έγραφε, έγραφε τι στο διάολο έγραφε, μάλλον ούτε ο ίδιος ήξερε. Η καμπίνα του κωλοχανείο. Παντού χαρτιά, μπουκάλια και ότι άλλο μπορεί κανείς να φανταστεί.
Ο μόνος που κάπως ήταν στα καλά του, ήταν το καμαρωτάκι του. Όσο καλά μπορείς να πεις κάποιον που μιλάει τρεις γλώσσες και, ενώ είναι κοντά δυο χρόνια στο βαπόρι, δεν μιλάει λέξη Ελληνικά. Φιλιπινέζος, Ρομπέρτο τ' όνομα του, με φωνή κοριτσίστικη, κουνιέται σαν καΐκι σε σοροκάδα και έχει την ενοχλητική συνήθεια να τον αποκαλεί sir, με Γαλλική προφορά, το πάει σίγουρα το γράμμα.
Σκέφτηκε να τους ξεμπαρκάρει όλους. Διαμαρτυρήθηκε στην εταιρεία αλλά τον διαβεβαίωσαν ότι είναι καλό πλήρωμα, είναι όλοι πολύ καιρό στο βαπόρι, δεν έχουν πολλές απαιτήσεις και αν δεν του αρέσει να φύγει αυτός.
Κατέβασε απηυδισμένος το ουίσκι και σηκώθηκε. Η καμπίνα τον έπνιγε. Έπρεπε να πάρει καθαρό αέρα. Πηρέ το μπουκάλι και το ποτήρι και βγήκε βροντώντας πίσω του την πόρτα. Κατέβηκε τη σκάλα που οδηγούσε στην κουβέρτα.
Στην πόρτα διασταυρώθηκε με τον δεύτερο. Φορούσε, όπως πάντα μια φόρμα μέσα την μπίχλα. Δεν πρέπει να την είχε πλύνει ποτέ.
Ο δεύτερος του χαμογέλασε, δείχνοντας του τα σάπια δόντια του και μούγκρισε κάτι σαν χαιρετισμό. Τον έγραψε στα αρχίδια του και βγήκε έξω. Κοντοστάθηκε, έκλεισε τα μάτια και πηρέ βαθειά ανάσα. Η θάλασσα τον αναζωογονούσε. Κίνησε με βαρεία βήματα για την πλώρη. Στο κουβούσι του νούμερο ένα καθόταν ο Αχμετ, ο Νιγηριανός ναύτης και έκοβε τα νύχια των ποδιών του με ένα τεράστιο κυνηγητικό μαχαίρι. Του χαμογέλασε κι αυτός και τα κάτασπρα δόντια του στραφταλισαν στον ήλιο, σε τέλειο κοντράστ με το κατάμαυρο δέρμα του.
Τον έγραψε κι αυτόν στα αρχίδια του. Ανέβηκε στο καπουνι της πλώρης, έβγαλε τα παπούτσια του, σκαρφάλωσε στο κοράκι και έκατσε με τα πόδια του να κρέμονται έξω.
Γέμισε το ποτήρι, έριξε στη θάλασσα τις τελευταίες σταγόνες που είχαν απομείνει, πέταξε το μπουκάλι στο νερό και σήκωσε το ποτήρι.
«Στην υγεία σου, γέρο», μουρμούρισε κοιτάζοντας τη θάλασσα και κατέβασε το ποτό μονορούφι και πέταξε και το ποτήρι στην θάλασσα.
Fish or chicken, sir? Άκουσε το καμαρωτάκι να τον ερωτάει. Σήκωσε ενοχλημένος το χέρι για να τον διώξει. Εκείνος τον σκούντηξε στον ώμο και επανέλαβε την ερώτηση. «Sir, fich or chicken?» Έκλεισε τα μάτια απηυδισμένος και γύρισε να τον ξεχέσει.
Η όμορφη Γαλλίδα αεροσυνοδός της SABENA, σκούντηξε απαλά στον ωμό τον μισοκοιμισμένο επιβάτη της τουριστικής θέσης. «Fish or chicken, sir?»
Ο καπταν Παναγής άνοιξε τα μάτια και πήγε να βρίσει αλλά κάταπιε τη γλωσσά του. Κοίταξε την αεροσυνοδό, στο πρόσωπο της είχε ένα μεγάλο, ευγενικό χαμόγελο αλλά τα μάτια της έλεγαν ότι η υπομονή της είχε αρχίσει να εξαντλείται.
Chicken, please, μουρμούρισε σαστισμένος και της χάρισε το καλύτερο χαμόγελο του τραβώντας ταυτόχρονα το πτυσσόμενο τραπεζάκι.
Something to dring? Ρώτησε η αεροσυνοδός αφού τον σέρβιρε.
Yes please, wisky. Ακούμπησε διπλά στο φαγητό του ένα ποτήρι με πάγο κι ένα μικρό μπουκαλάκι Grant's, του χαμογέλασε κι απομακρύνθηκε.
Άνοιξε το μπουκαλάκι, το άδειασε στο ποτήρι και το κατέβασε με την μία. Κοίταξε το ρολόι του. Έχουμε δρόμο ακόμα για την Τζέντα, σκέφτηκε κι άρχισε να τρώει ανόρεκτα...

 
του Δ.Π.
Παραληρήματα εν πλω

Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Η κουτοπονηριά και ο παραλογισμός του «πρόχειρου» ημερολογίου.



Έχοντας κάνει σε αρκετές εταιρίες μέσα και έξω από την Ελλάδα μπορώ να πω πως έχω μία καλύτερη εικόνα για το τι θα πει ναυτιλία σε σχέση με άλλους συναδέλφους που είναι από την αρχή της καριέρας τους ως τώρα στην ίδια εταιρία και έχουν ως γνώμονα μόνο το τι θα τους πει το γραφείο για το πως πρέπει να είναι τα καράβια.


Ως γνωστών λοιπόν σχεδόν όλες αν όχι όλες οι ποντοπόρες εταιρίες έχουν καθιερώσει και το «πρόχειρο» ημερολόγιο πλοίου μία ελληνική κουτοπονηριά που ξεκίνησε από εμάς τους ίδιους ώστε να αποφεύγουμε και να προλαβαίνουμε τυχών λάθη ή άλλες εγγραφές στο ημερολόγιο του πλοίου.

Δυστυχώς όμως αυτή μας η κουτοπονηριά που τη κάναμε για δική μας διευκόλυνση μέσα στο πλοίο έχει γυρίσει σε πολλές εταιρίες εναντίον μας καθώς μας έχουν περάσει το σκεπτικό πως το «πρόχειρο ημερολόγιο είναι πιο καθαρό και από το καθαρό».

Όχι συνάδελφοι, το «πρόχειρο» ημερολόγιο είναι ένα τίποτα! Δεν έχει καμία απολύτως αξία, δεν υπάρχει κανένας φόβος για το αν γράψετε κάτι λάθος σε αυτό, ούτε θα σας ζητηθεί από οποιαδήποτε λιμενική αρχή προς εξέταση.

Βέβαια κάποιοι από εσάς θα γυρίσετε και θα πείτε πως όλοι γνωρίζουν πως στο πλοίο τηρούμε «πρόχειρο» ημερολόγιο. Πιστέψτε με το γνωρίζουν λιγότεροι από όσοι θέλετε να πιστεύεται και αν κάποιος θα στο ζητήσει δεν έχετε καμία μα καμία υποχρέωση να του το δείξετε καθώς από την ελληνική σημαία ημερολόγιο του πλοίου είναι μόνο ένα.

Σίγουρα αρκετοί ποντοπόροι συνάδελφοι που η εταιρία τους έχει τραβηγμένα τα λουριά όσον αναφορά τη τήρηση του ημερολογίου διαβάζοντας αυτό το κείμενο θα με θεωρούν για ηλίθιο.

Ας πάρουμε λοιπόν μερικές περιπτώσεις με τη σειρά ώστε να ξυπνήσουν μερικοί από εμάς όσον αναφορά το ψέμα του «πρόχειρου» ημερολογίου.


Περίπτωση 1η. Ας πούμε πως υπηρετείτε σε ένα μικρό Δ/Ξ που κάνει φόρτωση από Ασπρόπυργο για τα νησιά του Αιγαίου. Με το που φτάσει το πλοίο στον Ασπρόπυργο αλλά και σε κάθε νησί στη συνέχεια για εκφόρτωση, όλα τα ημερολόγια του πλοίου θα βγουν έξω για θεώρηση από το λιμεναρχείο. Πιστεύεται λοιπόν εσείς πως στις 8-10 ώρες ταξίδι πέραν από το ημερολόγιο του πλοίου τηρείται μαζί και «πρόχειρο»;

Μπορεί να ρίξω από τα σύννεφα μερικούς και δεν λυπάμαι καθόλου για αυτό αλλά πρέπει να ξυπνήσετε μερικοί, αλλά όχι! ΔΕΝ ΤΗΡΕΙΤΑΙ «ΠΡΟΧΕΙΡΟ» ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ.

Όλες οι εγγραφές γίνονται άμεσα στο ημερολόγιο του πλοίου, οι οποίες μπορούν να πιάσουν όλη τη σειρά και όχι μόνο το χώρο συμβάντων και βέβαια αν η ημέρα τελειώσει δύο τρεις σειρές από την επόμενη σελίδα, απλά θα τραβήξουν διπλή γραμμή από κάτω και θα ξεκινήσουν καινούρια ημέρα για να μη πάει η σελίδα χαμένη. Το οποίο είναι απόλυτα αποδεκτό από όλα τα λιμεναρχεία.

Ακόμα και αν αφήσετε μία σειρά κενή, πάλι δεν θα υπάρξει πρόβλημα καθώς όταν το ημερολόγιο θα πάει για θεώρηση στο λιμεναρχείο, ο λιμενικός που θα το σφραγίσει, θα περάσει με στυλό μία γραμμή όλα τα κενά που υπάρχουν.


Περίπτωση 2η. Ας πούμε πως υπηρετείτε σε μία ακτοπλοϊκή γραμμή, πιστεύεται πως υπάρχει διαφορά από την πρώτη περίπτωση που αναφέραμε; Λυπάμαι αλλά και πάλι όχι!


Περίπτωση 3η. Ας πούμε πως υπηρετείτε σε ένα Φ/Γ πλοίο όπου τηρεί «πρόχειρο» ημερολόγιο, το οποίο συντάσσεται με μολύβι και κενά ανάμεσα στις εγγραφές!

Πως γίνεται αυτό; Και όμως γίνεται, γιατί αγαπητοί συνάδελφοι το ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑ.


Μερικούς ίσως να τους ταράζω με αυτά που γράφω, αλλά συνάδελφοι είναι η αλήθεια.

Ας δούμε λίγο και το άλλο άκρο όμως για να δείτε πόσο μαλάκες είναι μερικοί στα γραφεία και τι ηλιθιότητες έχουν περάσει στα καράβια.


Περίπτωση 1η. Εταιρία με Δ/Ξ (ελληνικής σημαίας πάντα) συντάσσει με πλήρη επισημότητα τέσσερα (4) ημερολόγια! Ημερολόγιο πλοίου, Ημερολόγιο πλοίου γραμμένο στα αγγλικά και «πρόχειρα» ημερολόγια των δύο παραπάνω.
Πείτε μου λίγο εσείς Πλοίαρχοι αυτής της εταιρίας, είστε κότες ή μαλάκες απλά που δέχεστε μία τόσο μεγάλη ηλιθιότητα από το γραφείο και δεν πετάτε στη θάλασσα τα κωλόχαρτα που σας πασάρουν και να υψώσετε λίγο τη φωνή σας σε αυτούς που προσπαθούν να βιδώσουν το κώλο τους σε μία καρέκλα που σκέφτονται και φέρνουν στα πλοία ηλιθιότητες όπως αυτή των τεσσάρων ημερολογίων;


Περίπτωση 2η. Εταιρία με Δ/Ξ και ΥΓ/ΡΟ έχει περάσει στο σκεφτικό των ναυτικών της πως το «πρόχειρο» ημερολόγιο είναι πιο «καθαρό» και από το «καθαρό».

Δεν υπάρχει «πρόχειρο» και «καθαρό» αλλά ένα και μοναδικό ημερολόγιο πλοίου. Όλα τα υπόλοιπα είναι απλά παλιόχαρτα τα οποία μπορούν να πεταχτούν αμέσως με το που γίνει η εγγραφή στο ημερολόγιο του πλοίου και όχι να φυλάσσονται ως επίσημα έγραφα.

Επίσης ούτε είναι αναγκαίο να κλείνεται τη κάθε μέρα στο ημερολόγιο με σφραγίδα και υπογραφή, αυτό γίνεται μόνο μα μόνο όταν το ημερολόγιο πάει για θεώρηση.



Κάποιοι συνάδελφοι φοβούμενοι ίσως θα επιμένετε ακόμα πως οι αρχές θα σας ζητήσουν το «πρόχειρο» ημερολόγιο ή θα πείτε πως είναι ισχυρό αποδεικτικό στοιχείο για το πόρισμα ενός συμβάντος.

Και όμως δεν έχουν κανένα δικαίωμα να σας το ζητήσουν και το παραδίδεται εσείς από μόνοι σας κάνετε μεγάλο λάθος, ούτε σας επιβάλει κανείς να το παρουσιάσετε ως αποδεικτικό στοιχείο και αυτό γιατί η ελληνική σημαία απαιτεί ένα και μόνο ημερολόγιο πλοίου. (το «καθαρό» για να το καταλάβετε και μερικοί από εσάς).

Πιο πολύ κινδυνεύετε να βρεθείτε κατηγορούμενοι για παραποίηση εγγράφου εάν το παρουσιάσετε, παρά να γλυτώσετε από μία δύσκολη θέση.



Ας πάρουμε όμως και την περίπτωση που γίνεται κάποιο ατύχημα και ένας εκ των αξιωματικών της γέφυρας είναι αλλοδαπός. Εκεί πολλοί θα πείτε πως ο αλλοδαπός δεν μπορεί να γράψει το ημερολόγιο στα ελληνικά οπότε και τηρείτε αναγκαστικά «πρόχειρο» ημερολόγιο στα αγγλικά το οποίο και πρέπει να παρουσιάσετε στο δικαστήριο.

Όχι! Πρώτον γιατί μπορεί πέρα από το ατύχημα που έχει γίνει μπορεί να βρεθείτε και κατηγορούμε για παραποίηση ημερολογίου.

Και δεύτερον γιατί όπως αναφέρει και στις οδηγίες στις πρώτες σελίδες του ημερολογίου, το ημερολόγιο συντάσσεται υπ ευθύνη του Πλοίαρχου. Άρα σε ένα δικαστήριο μπορείτε κάλλιστα να αναφέρετε πως τη φυλακή του αλλοδαπού Α/Φ τη σύντασσε ο Πλοίαρχος και να γίνει αποδεκτό από το δικαστήριο καθώς αυτό ζητάει και η σημαία.



Γενικά αγαπητοί συνάδελφοι αυτό που ήθελα να καταφέρω με αυτό μου το κείμενο είναι να κάνω μερικούς από εσάς να πάψετε να φοβάστε το ημερολόγιο και να μην έχετε σε τόσο μεγάλη υπόληψη και αξία αυτό το παλιόχαρτο που θέλετε και θεωρείτε «πρόχειρο» ημερολόγιο.

Δεν είναι όλες οι εταιρίες σαν αυτή που συνεργάζεστε, δεν είναι τα καράβια όπως σας έχουν μάθει από το γραφείο και πάνω από όλα δεν τηρούν όλες οι εταιρίες και όλα τα πλοία «πρόχειρο» ημερολόγιο.

Πλοίαρχος ΕΝ
Βεργίνης Απόλλων

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

έκτακτο εκπαιδευτικό συμβούλιο στο ΚΕΣΕΝ


Χθες, σε έκτακτο εκπαιδευτικό συμβούλιο στο ΚΕΣΕΝ, αποφασίστηκε η αλλαγή Διευθυντή Σπουδών. Ο κ Κούκιος, ο οποίος είναι τώρα Διευθυντής και κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος κατ εξακολούθηση, ψηφίστηκε ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΌ του. Σύσσωμο το υπόλοιπο εκπαιδευτικό σώμα ψήφισε την υποψηφιότητα του κ. Αμαριώτη! Ας ελπίσουμε οι διαδικασίες αλλαγής να είναι σύντομες, γιατί η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Δεν είναι τυχαίο ότι όλοι ζήτησαν εκτάκτως το συμβούλιο και όλοι καταψήφισαν την υποψηφιότητα του κ. Κούκιου!

Ιατρός
Μπακαλάκου Κωνσταντίνα

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

Επιδότηση Πλοιάρχων και Μηχανικών Α & Β τάξης ΕΝ κύκλων σπουδών ΚΕΣΕΝ



Με ανακοίνωση του το ΚΕΣΕΝ Πλοιάρχων και Μηχανικών ζητάει από όσους παρακολούθησαν κύκλους σπουδών από 01-01-2015 έως και 31-07-2016. (περιλαμβάνονται και οι κύκλοι σπουδών που ξεκίνησαν μέσα στον Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2014 και συνέχισαν το 2015) να στείλουν ταχυδρομικός στο ΚΕΣΕΝ τα έντυπα Ι και ΙΙ που αφορούνε την επιδότηση του κύκλου σπουδών.
Ενώ αρκετοί συνάδελφοι ενημερώθηκαν και στο κινητό τους με γραπτό μήνυμα από το ΚΕΣΕΝ για το παραπάνω θέμα.
Για πληροφορίες για το συγκεκριμένο θέμα καλέστε : 210 4823853 ή  210 4823854 και πληκτρολογήστε το 3.

Ανακοίνωση ΚΕΣΕΝ