Δευτέρα 28 Αυγούστου 2023

Νεκρός δόκιμος μηχανικός ΕΝ από τροχαίο

  

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου 26-08-2023 στη περιοχή Μαντούδι στη Βόρεια Εύβοια, με θύμα τον 21χρονο Δόκιμο Μηχανικό ΕΝ της ΑΕΝ ΜΑκεδονίας, Αντώνη Δημητρίου, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο με το αυτοκίνητο κοντά στο Λιμάνι...

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο 21χρονος μαζί με άλλους τρεις φίλους τους, εξετράπη της πορείας του, για άγνωστη αιτία μέχρι στιγμής, και ανετράπη με σφοδρότητα.

Από το μοιραίο αυτοκίνητο, οι διασώστες που έσπευσαν αργότερα στο σημείο, έβγαλαν νεκρό τον 21χρονο ενώ οι υπόλοιποι φίλοι του μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι σε νοσοκομείο.

 

Πέμπτη 17 Αυγούστου 2023

Σίτιση σπουδαστών ΑΕΝ: Η πρωτοβουλία του υπουργού Ναυτιλίας

 

Στη σωστή κατεύθυνση βρίσκεται το υπουργείο Ναυτιλίας με την πολιτική απόφαση για  τη σίτιση των σπουδαστών στις ΑΕΝ της χώρας. Η πρωτοβουλία αντανακλά τα πάγια και πολύχρονα αιτήματα των σπουδαστών και αποφασίστηκε φέτος αρκετό χρόνο πριν την έναρξη της εκπαιδευτικής χρονιάς. Η έγκαιρη απόφαση του Υπουργού να δεσμευτούν κονδύλια προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση θα επιτρέψει τον καλύτερο σχεδιασμό, ειδικά στις περιφερειακές και ακριτικές ΑΕΝ όπου το κόστος σίτισης για τους σπουδαστές είναι πολλές φορές δυσβάσταχτο. Οι περιορισμένες επιλογές τροφοδοσίας και εστίασης τον χειμώνα, ειδικά στις νησιωτικές περιοχές αποτελεί βραχνά για πολλές ακριτικές ΑΕΝ και σημαντικό λόγο δυσαρέσκειας για τους νέους και τις νέες που τις επιλέγουν.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με ανακοίνωση, εγκρίθηκε από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη το «Επίδομα Σίτισης Σπουδαστών Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.) εκπαιδευτικού έτους 2022-2023», ύψους €1.500.000.

Η πράξη καλύπτει τη χορήγηση στους σπουδαστές των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού μικτής φοίτησης ετήσιου επιδόματος σίτισης το οποίο καθορίζεται με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Οικονομίας και Ανάπτυξης και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για το εκπαιδευτικό έτος 2022-2023, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες διαβίωσης που συνεπάγεται η φοίτηση στις εν λόγω Ακαδημίες.

πηγή: Ναυτικά Χρονικά

hellenicmerchantnavy.weebly.com

Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023

Ανακοινώθηκαν οι πίνακες επιτυχόντων στις ΑΕΝ

Από το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής ανακοινώθηκαν σήμερα 07 Αυγούστου οι πίνακες των επιτυχόντων σπουδαστών στις ΑΕΝ για το 2023.

Συνολικά εισάγονται 1.222 δόκιμοι (780 Πλοίαρχοι, 442 Μηχανικοί).

Οι επιτυχόντες σπουδαστές μπορούν να δουν τα αποτελέσματα στον ιστότοπο του υπουργείου http://www.ynanp.gr/, ενώ είναι υπόχρεοι να παρουσιαστούν προς εγγραφή στην ΑΕΝ την οποία έχουν περάσει έως 22 Αυγούστου.

Όσοι δεν παρουσιαστούν ως την παρούσα ημερομηνία, αποκλείονται της εγγραφής.

hellenicmerchantnavy.weebly.com