Σάββατο 27 Μαρτίου 2021

Δραματικές στιγμές για Έλληνες ναυτικούς – «Όμηροι» 8 μήνες στη θάλασσα της Κίνας

Εγκλωβισμένοι για 8 μήνες στο υπό ελληνική σημαία ΦΓ «Αngelic Power», το οποίο είναι αγκυροβολημένο ανοιχτά της Κίνας, βρίσκονται 22 ναυτικοί, 9 εξ αυτών έλληνες.

Το ΦΓ Αngelic Power έφτασε στην Κίνα τον Ιούλιο του 2020 μεταφέροντας κάρβουνο από την Ινδονησία, αλλά έλαβε άδεια να ξεφορτώσει έπειτα από 6 ολόκληρους μήνες και συγκεκριμένα στις 27/1/2021.

Από τότε βρίσκεται αγκυροβολημένο ανοιχτά της Κίνας και τη διαχειρίστρια εταιρεία να μην τους έχει ενημερώσει ακόμα για τον επαναπατρισμό τους.
Όπως καταγγέλλει η ΠΕΝΕΝ, η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας έχει λήξει για όλους τους ναυτικούς, τα διαβατήριά τους παρακρατούνται από τον πράκτορα του πλοίου και ορισμένοι μετρούν 15-16 μήνες που βρίσκονται στο φορτηγό πλοίο.
Επίσης, μέλη του πληρώματος αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, χωρίς η εταιρεία και οι τοπικές αρχές να τους παρέχουν την αναγκαία ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, με αποτέλεσμα η υγεία τους να έχει επιδεινωθεί.
Η ΠΕΝΕΝ καλεί το υπουργείο Ναυτιλίας και τις υπηρεσίες του να προβούν σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για τον απεγκλωβισμό των Ελλήνων και των αλλοδαπών ναυτικών, και το υπουργείο Εξωτερικών και την πρεσβεία μας στη Σαγκάη να διασφαλίσουν την παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους ναυτικούς που έχουν προβλήματα υγείας.

Πηγή: newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου